De integratie van vast en flexibel personeel

De integratie van vast en flexibel personeel

Binnen veel organisatie bestaat er een onderscheid tussen vast en flexibel personeel. Hoe kan je dit veranderen?

Zo gek is het natuurlijk niet, je hebt nou eenmaal mensen die bij jóú op de payroll staan en mensen die door de uitzendorganisatie worden betaald. Dus wat levert de integratie van vast en flexibel personeel op?

Integratie van vast en flex betekent vooral dat je medewerkers beoordeelt op basis van talent, competenties, beschikbaarheid en interesses. Hierdoor krijg je een efficiënte workforce, die wendbaar is en dus past bij de uitdagingen van deze tijd. Want ook jouw bedrijf heeft ongetwijfeld te maken met de grilligheid van de 24-uurs economie.

In deze GRATIS download leer je meer over:

✅ Waarom het integreren van vast en flexibel personeel raadzaam is;
✅ Wat integratie van vast en flex nou eigenlijk is;
✅ Hoe je vast en flexibel kan integreren;
✅ Wat het jouw organisatie oplevert.

Wil je meer weten over de integratie van vast en flexibel personeel? Vul je gegevens in en ontvang de GRATIS download >>

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek. Hoe voer je een verzuimgesprek?