De integratie van vast en flexibel personeel

Binnen veel organisatie bestaat er een onderscheid tussen vast en flexibel personeel. Hoe kan je dit veranderen?

De integratie van vast en flexibel personeel

Zo gek is het natuurlijk niet, je hebt nou eenmaal mensen die bij jóú op de payroll staan en mensen die door de uitzendorganisatie worden betaald. Dus wat levert de integratie van vast en flexibel personeel op?

Integratie van vast en flex betekent vooral dat je medewerkers beoordeelt op basis van talent, competenties, beschikbaarheid en interesses. Hierdoor krijg je een efficiënte workforce, die wendbaar is en dus past bij de uitdagingen van deze tijd. Want ook jouw bedrijf heeft ongetwijfeld te maken met de grilligheid van de 24-uurs economie.

In deze GRATIS download leer je meer over:

✅ Waarom het integreren van vast en flexibel personeel raadzaam is;
✅ Wat integratie van vast en flex nou eigenlijk is;
✅ Hoe je vast en flexibel kan integreren;
✅ Wat het jouw organisatie oplevert.

Wil je meer weten over de integratie van vast en flexibel personeel? Vul je gegevens in en ontvang de GRATIS download >>

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot woonruimte?'

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot...

Mijmeren over het kantoorleven - dat is iets dat je aan NRC-columnist Japke-d. kunt overlaten. Ze sprak onlangs op het Jaarcongres SalarisNet, over het nut van kantoren in het post-coronatijdperk.

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Wat zijn de favoriete bedrijven voor HR om zaken mee te doen? PW. onderzocht het en presenteert in het digimagazine Partner of Choice de winnaars en challengers in verschillende categorieën.