Thuiswerken hoeft niet meer

Het advies om minimaal de helft van de tijd thuis te werken, gaat van tafel. Van het kabinet mag iedereen weer de kantoortuin in. De overheid gaat hiermee in tegen het advies van het Outbreak Management Team (OMT), dat werknemers liever wat langer deels thuis had laten werken.

Thuiswerken hoeft niet meer
Foto: Marten Bjork | Unsplash

Het was al bekend dat op 23 maart de meeste coronamaatregelen zouden worden opgeheven.

Thuiswerkadvies van tafel

Het OMT adviseerde het kabinet juist om voorlopig nog een gedeeltelijk thuiswerkadvies te blijven hanteren. Ook andere basismaatregelen en 'generieke adviezen' tegen het coronavirus kunnen volgens de deskundigen beter nog een tijdje van kracht blijven.

Opleving van het virus

Door de recente versoepelingen van de coronamaatregelen is de laatste tijd sprake van een opleving van het virus. "Het OMT wil duidelijk aangeven dat de infectiedruk door corona momenteel hoog is en dat niet duidelijk is of er al een piek is bereikt", aldus het advies.

Lees ook: Waar gaan we werken en wie bepaalt dat?

Geen volledige zekerheid

Het stijgende aantal besmettingen zal naar verwachting leiden tot een relatief beperkte toename van het aantal ziekenhuisopnames. Maar op de intensive care wordt vooralsnog geen extra druk verwacht. Wel benadrukt het OMT dat de prognoses voor de komende tijd uiteenlopen en geen volledige zekerheid bieden.

Lees ook: Corona voor de rechter: rechtszaken waarin COVID-19 een hoofdrol speelde

Quarantaine na besmetting

Mensen die met corona besmet zijn geraakt of met een besmet persoon in aanraking zijn geweest, moeten nog steeds in isolatie dan wel in quarantaine. Deze maatregelen blijven overeind, zei zorgminister Ernst Kuipers na kabinetsoverleg over de laatste coronamaatregelen. Die adviezen blijven voor nu.

Lees ook: Werknemer in quarantaine is onbereikbaar: ontslag op staande voet

Als mensen in contact zijn geweest met iemand die corona had, moeten ze nu preventief vijf dagen in quarantaine. Als ze wel corona hebben, moeten ze vijf tot tien dagen in isolatie. Pas als ze 24 uur klachtenvrij zijn, mogen ze weer naar buiten.

Werkgevers teleurgesteld

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn teleurgesteld dat de quarantaineregels niet zijn versoepeld. Die zorgen er volgens de ondernemers namelijk voor dat veel mensen die helemaal niet ziek zijn onnodig thuis zitten.

Verder vinden de ondernemersorganisaties dat de overheid moet werken aan een langetermijnplan om met corona om te gaan. Zo'n plan moet voorkomen dat we bij de volgende opleving van het virus of de opkomst van een nieuwe variant weer in lockdown moeten. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn met de overheid in gesprek daarover.

Lees ook: Lessen die we hebben geleerd van de lockdown

FNV: thuiswerken moet mogen

Vicevoorzitter Kitty Jong van vakbond FNV vindt het wel logisch dat het thuiswerkadvies nu vervalt. Voor FNV blijft het belangrijk dat werknemers voor wie dat mogelijk is zelf kunnen bepalen of ze thuiswerken of op kantoor.

Lees ook: Bang om te werken? Zo help je medewerkers met angstgevoelens

Samen met de werkgevers is FNV bezig met een advies aan het kabinet over thuiswerken. "Als een werknemer zich nog niet veilig voelt, kan er dan worden thuisgewerkt. En voor een werknemer die graag alle dagen naar kantoor gaat is dat dus ook mogelijk", vat de bond de boodschap samen.

Lees meer over

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek.

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Functioneringsgesprekken. De meeste medewerkers én managers zien er tegenop, de uitkomsten zijn meestal teleurstellend. Door gesprekken veel persoonlijker te maken valt er veel meer uit te halen.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.