Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Ontwikkeling kan nooit genoeg worden gestimuleerd, vindt Archipel Academy.

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Daarom organiseert het online leerplatform op 13 april 'groeien zonder grenzen', een gratis evenement dat in het teken staat van de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt. “En het staat in het teken van elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen”, zegt Chief Marketing Officer Eva Klinkert.

Archipel Academy is een all-in-one leeroplossing. “Het is een intelligente ‘zoek & boek’-contentmarktplaats waarin vraag en aanbod van educatieve content samenkomen. Met keuze uit ruim 70.000 trainingen bij ruim 3.000 opleiders is het de grootste educatieve marktplaats van Europa”, legt Klinkert uit. “Platgeslagen kun je ons vergelijken met een Booking.com voor leren en ontwikkelen. We sluiten zo veel mogelijk kwalitatieve partners aan en bieden binnen het platform allerlei slimme features die de meest voorkomende uitdagingen bij klanten oplossen. Zo verdwalen medewerkers vaak in een berg aan opleidingen: welke moet je kiezen, welke past nou bij precies bij jou? Wij geven daar met ons platform een antwoord op en nemen meteen de afdelingen L&D en HR veel administratief werk uit handen. Naast het platform voorzien wij namelijk ook in managed learning services en nemen we het hele finance- en accountmanagement uit handen. Dat levert organisaties veel extra tijd op, waardoor zij zich kunnen focussen op de strategie.”

Bredere doelgroep faciliteren

De missie van Archipel is om zo veel mogelijk mensen relevant en fit for the future te houden en om iedereen dezelfde leerkansen te geven. Klinkert: “Voorheen waren opleidingen vooral weggelegd voor het management, leerde je een vak en was je de komende twintig jaar klaar. Vandaag moet iedereen een leven lang blijven leren. Wij faciliteren dan ook een veel bredere doelgroep. Daarnaast bieden we ons platform ook in de vorm van Archipel Unlimited aan, waarbij je voor één vast bedrag per maand leren en ontwikkelen voor iedereen in de organisatie onbeperkt mogelijk maakt. Of dat nu het management is, de buitendienst of het fabriekspersoneel.”

Ook krijg je als leidinggevende inzichten in hoe je team in elkaar zit, welke kwaliteiten je teamleden hebben en welke skills nog benodigd zijn”

Voordeel voor de werkgever is volgens Klinkert onder meer dat het platform data levert die je inzicht geeft in wat het resultaat is van deze inspanningen. “Je kunt bijvoorbeeld zien hoe actief medewerkers zich ontwikkelen. Ook krijg je als leidinggevende inzichten in hoe je team in elkaar zit, welke kwaliteiten je teamleden hebben en welke skills nog benodigd zijn. HR- en L&D-medewerkers krijgen doordat alle administratieve rompslomp geregeld is veel meer tijd om datgene te doen waar ze eigenlijk voor zijn aangenomen.”

Iedereen is welkom

In de doelstelling van Archipel past een evenement waarbij aan de ene kant kennis wordt gedeeld en aan de andere kant ruimte is voor netwerken, zegt Klinkert. “Er zijn veel seminars of conferenties die vooral op kennis zijn gericht. Wij willen dat doorbreken door het ook mogelijk te maken om met elkaar kennis en ervaringen te delen, zodat we samen impact kunnen maken. Dat is ook de reden dat we het evenement gratis hebben gemaakt. Iedereen is welkom, of je nu net komt kijken of al jaren ervaring hebt. De enige voorwaarde is dat je een HR- of L&D-professional bent. Als het je oprechte missie is om zo veel mogelijk mensen relevant te houden, dan moet je zulke evenementen inclusief maken.”

Eva Klinkert: "Medewerkers verdwalen vaak in een berg opleidingen."
Eva Klinkert: "Medewerkers verdwalen vaak in een berg opleidingen."

Nu investeren

Overdag zijn er verschillende keynote-sprekers en later op de dag ligt de focus op netwerken, door een expo met games, interactieve workshops, borrel, diner en een feest. Klinkert geeft een voorproefje van het programma: “Een van de keynote-presentaties gaat over kunstmatige intelligentie ofwel AI. Als je nu nog niet serieus in je mensen investeert, ben je morgen te laat. Vandaar dat we deze editie van groeien zonder grenzen het thema game on or game over hebben gegeven. Neem ChatGPT: dat is nu veel in het nieuws, maar het zat er al een tijdje aan te komen. De snelle opkomst van AI-oplossingen zal een enorme invloed hebben op de arbeidsmarkt. Alles is in een stroomversnelling gekomen en sommige ontwikkelingen gaan zo snel dat ze nu al invloed hebben op banen en de manier waarop we werken. Ik ben er overigens niet bang voor dat mensen straks geen baan meer hebben, maar ik vrees wel voor de mensen die niet nadenken over de effecten en impact op hun werk. Kortom: AI vervangt jou niet, maar een persoon die AI gebruikt wel.”

Met groeien zonder grenzen willen wij de innovatieve kant van leren en ontwikkelen aanboren en goed luisteren naar wat er in de markt speelt”

Een ander onderwerp dat op groeien zonder grenzen zal worden belicht, is kansengelijkheid. Wat gebeurt er met mensen die niet dezelfde kansen krijgen en misschien helemaal niet de arbeidsmarkt op komen? Keynote-spreker Bojana Duovski heeft het over inclusief leiderschap en hoe organisaties ervoor kunnen zorgen dat het voor niemand game over hoeft te zijn. “Daarnaast hebben we CHRO van het jaar Thomas Mulder van VodafoneZiggo als keynote-spreker uitgenodigd", deelt Klinkert. “Hij gaat het hebben over de netflixificatie van leren. En hoe zij van een innovatief idee tot een fundament voor de People-strategie bij VodafoneZiggo zijn gekomen.”

Luisteren naar wat er speelt

“Vorig jaar is bijna een op de vijf mensen van baan gewisseld en 38 procent van de beroepsbevolking is actief benaderd door een nieuwe werkgever,” besluit Klinkert. “Het gaat inmiddels niet alleen meer om de war for talent, maar vooral om het binnenhouden van je talentvolle mensen. Investeren in ontwikkeling is daarop een antwoord, maar niet het énige antwoord. Met groeien zonder grenzen willen wij de innovatieve kant van leren en ontwikkelen aanboren en goed luisteren naar wat er in de markt speelt. Alleen dan kunnen we samen actief werken aan de innovatieve leeroplossingen van morgen én overmorgen.”

Dit artikel is gesponsord door Archipel AcademyGroeien zonder grenzen vindt op 13 april plaats in De Fabrique in Utrecht.Zie:www.groeienzondergrenzen.nl

Zo kun je als HR-professional aan de slag met leercultuur in het mkb

Zo kun je als HR-professional aan de slag met leercultuur in het mkb

Een sterke leercultuur bevordert productiviteit en tevredenheid binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb). In dit artikel geven experts in leven lang leren richtlijnen om leergedrag te integreren en te verankeren in de organisatie.

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Dit jaar krijgen ouders hogere vergoedingen voor hun kosten bij de zorg voor hun kinderen. Het gaat hier om de kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en het kindgebonden budget. Wat houden de verhogingen in? En wat moet HR weten? Een overzicht.

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Het nieuwe kabinet wil duidelijke criteria voor een arbeidsrelatie opstellen. Ook is het plan de handhaving van schijnzelfstandigheid weer op te pakken. En de verplichte AOV komt eraan. De stand van zaken op het gebied van de bevroren zzp-wetgeving.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Vanuit de vrije ruimte van de WKR kun je zaken onbelast aan werknemers vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. Door deze goed te benutten voorkom je een hoge eindheffing. En zo kun je goedkoper extra's aanbieden. Hoe werkt dit?

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Als werkgever moet je uiterlijk op 1 januari 2028 je pensioenregeling hebben aangepast aan de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Waar je nu al mee te maken krijgt, is de lagere toetredingsleeftijd voor pensioenopbouw. Wat betekent dit voor HR en wat...

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Per 1 juli 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers aan de overheid rapporteren. Hoe pak je dit aan?

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Wie kent ze niet, de 'nonnen van Vught', befaamd om hun taalonderwijs? Maar waarom zou je je medewerkers hier naartoe sturen? "Nederlanders overschatten vaak hun Engelse taalvaardigheid." En dat levert dus op de werkvloer misverstanden op. Over het...