Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Ontwikkeling kan nooit genoeg worden gestimuleerd, vindt Archipel Academy.

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Daarom organiseert het online leerplatform op 13 april 'groeien zonder grenzen', een gratis evenement dat in het teken staat van de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt. “En het staat in het teken van elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen”, zegt Chief Marketing Officer Eva Klinkert.

Archipel Academy is een all-in-one leeroplossing. “Het is een intelligente ‘zoek & boek’-contentmarktplaats waarin vraag en aanbod van educatieve content samenkomen. Met keuze uit ruim 70.000 trainingen bij ruim 3.000 opleiders is het de grootste educatieve marktplaats van Europa”, legt Klinkert uit. “Platgeslagen kun je ons vergelijken met een Booking.com voor leren en ontwikkelen. We sluiten zo veel mogelijk kwalitatieve partners aan en bieden binnen het platform allerlei slimme features die de meest voorkomende uitdagingen bij klanten oplossen. Zo verdwalen medewerkers vaak in een berg aan opleidingen: welke moet je kiezen, welke past nou bij precies bij jou? Wij geven daar met ons platform een antwoord op en nemen meteen de afdelingen L&D en HR veel administratief werk uit handen. Naast het platform voorzien wij namelijk ook in managed learning services en nemen we het hele finance- en accountmanagement uit handen. Dat levert organisaties veel extra tijd op, waardoor zij zich kunnen focussen op de strategie.”

Bredere doelgroep faciliteren

De missie van Archipel is om zo veel mogelijk mensen relevant en fit for the future te houden en om iedereen dezelfde leerkansen te geven. Klinkert: “Voorheen waren opleidingen vooral weggelegd voor het management, leerde je een vak en was je de komende twintig jaar klaar. Vandaag moet iedereen een leven lang blijven leren. Wij faciliteren dan ook een veel bredere doelgroep. Daarnaast bieden we ons platform ook in de vorm van Archipel Unlimited aan, waarbij je voor één vast bedrag per maand leren en ontwikkelen voor iedereen in de organisatie onbeperkt mogelijk maakt. Of dat nu het management is, de buitendienst of het fabriekspersoneel.”

Ook krijg je als leidinggevende inzichten in hoe je team in elkaar zit, welke kwaliteiten je teamleden hebben en welke skills nog benodigd zijn”

Voordeel voor de werkgever is volgens Klinkert onder meer dat het platform data levert die je inzicht geeft in wat het resultaat is van deze inspanningen. “Je kunt bijvoorbeeld zien hoe actief medewerkers zich ontwikkelen. Ook krijg je als leidinggevende inzichten in hoe je team in elkaar zit, welke kwaliteiten je teamleden hebben en welke skills nog benodigd zijn. HR- en L&D-medewerkers krijgen doordat alle administratieve rompslomp geregeld is veel meer tijd om datgene te doen waar ze eigenlijk voor zijn aangenomen.”

Iedereen is welkom

In de doelstelling van Archipel past een evenement waarbij aan de ene kant kennis wordt gedeeld en aan de andere kant ruimte is voor netwerken, zegt Klinkert. “Er zijn veel seminars of conferenties die vooral op kennis zijn gericht. Wij willen dat doorbreken door het ook mogelijk te maken om met elkaar kennis en ervaringen te delen, zodat we samen impact kunnen maken. Dat is ook de reden dat we het evenement gratis hebben gemaakt. Iedereen is welkom, of je nu net komt kijken of al jaren ervaring hebt. De enige voorwaarde is dat je een HR- of L&D-professional bent. Als het je oprechte missie is om zo veel mogelijk mensen relevant te houden, dan moet je zulke evenementen inclusief maken.”

Eva Klinkert: "Medewerkers verdwalen vaak in een berg opleidingen."
Eva Klinkert: "Medewerkers verdwalen vaak in een berg opleidingen."

Nu investeren

Overdag zijn er verschillende keynote-sprekers en later op de dag ligt de focus op netwerken, door een expo met games, interactieve workshops, borrel, diner en een feest. Klinkert geeft een voorproefje van het programma: “Een van de keynote-presentaties gaat over kunstmatige intelligentie ofwel AI. Als je nu nog niet serieus in je mensen investeert, ben je morgen te laat. Vandaar dat we deze editie van groeien zonder grenzen het thema game on or game over hebben gegeven. Neem ChatGPT: dat is nu veel in het nieuws, maar het zat er al een tijdje aan te komen. De snelle opkomst van AI-oplossingen zal een enorme invloed hebben op de arbeidsmarkt. Alles is in een stroomversnelling gekomen en sommige ontwikkelingen gaan zo snel dat ze nu al invloed hebben op banen en de manier waarop we werken. Ik ben er overigens niet bang voor dat mensen straks geen baan meer hebben, maar ik vrees wel voor de mensen die niet nadenken over de effecten en impact op hun werk. Kortom: AI vervangt jou niet, maar een persoon die AI gebruikt wel.”

Met groeien zonder grenzen willen wij de innovatieve kant van leren en ontwikkelen aanboren en goed luisteren naar wat er in de markt speelt”

Een ander onderwerp dat op groeien zonder grenzen zal worden belicht, is kansengelijkheid. Wat gebeurt er met mensen die niet dezelfde kansen krijgen en misschien helemaal niet de arbeidsmarkt op komen? Keynote-spreker Bojana Duovski heeft het over inclusief leiderschap en hoe organisaties ervoor kunnen zorgen dat het voor niemand game over hoeft te zijn. “Daarnaast hebben we CHRO van het jaar Thomas Mulder van VodafoneZiggo als keynote-spreker uitgenodigd", deelt Klinkert. “Hij gaat het hebben over de netflixificatie van leren. En hoe zij van een innovatief idee tot een fundament voor de People-strategie bij VodafoneZiggo zijn gekomen.”

Luisteren naar wat er speelt

“Vorig jaar is bijna een op de vijf mensen van baan gewisseld en 38 procent van de beroepsbevolking is actief benaderd door een nieuwe werkgever,” besluit Klinkert. “Het gaat inmiddels niet alleen meer om de war for talent, maar vooral om het binnenhouden van je talentvolle mensen. Investeren in ontwikkeling is daarop een antwoord, maar niet het énige antwoord. Met groeien zonder grenzen willen wij de innovatieve kant van leren en ontwikkelen aanboren en goed luisteren naar wat er in de markt speelt. Alleen dan kunnen we samen actief werken aan de innovatieve leeroplossingen van morgen én overmorgen.”

Dit artikel is gesponsord door Archipel AcademyGroeien zonder grenzen vindt op 13 april plaats in De Fabrique in Utrecht.Zie:www.groeienzondergrenzen.nl

Podcast: Zo zet je e-learning succesvol in

Podcast: Zo zet je e-learning succesvol in

Hoe kun je via e-learning de onboarding begeleiden? En hoe kan een e-training de faalkosten van bedrijven verlagen? Peter Santegoeds van Bodel Campus en Michel Geurts van Cornerstone vertellen waarom het zo belangrijk is om te investeren in de...

'Niet continueren, maar continuleren'

'Niet continueren, maar continuleren'

Natuurlijk werk jij als HR hard aan een gedegen opleidingsbeleid. Maar, betogen Kirstin Stokla en Jeroen Leonard van LOI Zakelijk, minstens net zo belangrijk is dat die medewerkers op dit gebied zelf het initiatief nemen.

STAP-budget weer beschikbaar op 1 november 2022

STAP-budget weer beschikbaar op 1 november 2022

Vanaf dinsdag 1 november om 10 uur is het weer mogelijk om STAP-subsidie voor scholing aan te vragen. Vorige aanvraagperiodes was de geldpot al na twee uur leeg, dus wees er snel bij als je er gebruik van wilt maken.

Zo los je het tekort aan skills op

Zo los je het tekort aan skills op

Maar liefst zeven op de tien bedrijven beschikken niet over medewerkers met de juiste vaardigheden, blijkt uit onderzoek. Hoe lossen we het tekort aan nieuwe skills op? De oplossing: focus op ervaring en AI.

Talentontwikkeling: niet alleen voor een select clubje

Talentontwikkeling: niet alleen voor een select clubje

Bij talentontwikkeling in je organisatie zijn twee zaken van levensbelang: zorgen dat iedereen zich kan ontwikkelen en dat de ontwikkeldoelen aansluiten op waar de organisatie heen wil. "Talentontwikkeling is niet alleen maar voor high potentials."

Leren doe je het best in een veilige omgeving 

Leren doe je het best in een veilige omgeving

Hybride werken heeft learning de 21e eeuw ingeslingerd, vindt Petra Tito, CHRO van Deloitte Nederland. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers ich ook echt ontwikkelen? Dan blijkt dat er nog stappen te zetten zijn.

STAP-budget weer beschikbaar op 1 september

STAP-budget weer beschikbaar op 1 september

Vanaf donderdag 1 september om 10 uur is het weer mogelijk om STAP-subsidie voor scholing aan te vragen. Vorige aanvraagperiodes was de geldpot al binnen drie uur leeg, dus wees er snel bij als je er gebruik van wilt maken.

"Maak skillspaspoort onderdeel van HR-beleid, anders werkt het niet"

"Maak skillspaspoort onderdeel van HR-beleid, anders werkt het niet"

Bij Schiphol hebben verschillende medewerkers een skillspaspoort gekregen. Het hielp de werkgevers om skills-georiënteerd te gaan nadenken, maar het toonde ook aan dat het zonder HR-beleid doodbloedt. Hoe heeft Schiphol de skillspaspoorten-pilot...