Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Ontwikkeling kan nooit genoeg worden gestimuleerd, vindt Archipel Academy.

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Daarom organiseert het online leerplatform op 13 april 'groeien zonder grenzen', een gratis evenement dat in het teken staat van de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt. “En het staat in het teken van elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen”, zegt Chief Marketing Officer Eva Klinkert.

Archipel Academy is een all-in-one leeroplossing. “Het is een intelligente ‘zoek & boek’-contentmarktplaats waarin vraag en aanbod van educatieve content samenkomen. Met keuze uit ruim 70.000 trainingen bij ruim 3.000 opleiders is het de grootste educatieve marktplaats van Europa”, legt Klinkert uit. “Platgeslagen kun je ons vergelijken met een Booking.com voor leren en ontwikkelen. We sluiten zo veel mogelijk kwalitatieve partners aan en bieden binnen het platform allerlei slimme features die de meest voorkomende uitdagingen bij klanten oplossen. Zo verdwalen medewerkers vaak in een berg aan opleidingen: welke moet je kiezen, welke past nou bij precies bij jou? Wij geven daar met ons platform een antwoord op en nemen meteen de afdelingen L&D en HR veel administratief werk uit handen. Naast het platform voorzien wij namelijk ook in managed learning services en nemen we het hele finance- en accountmanagement uit handen. Dat levert organisaties veel extra tijd op, waardoor zij zich kunnen focussen op de strategie.”

Bredere doelgroep faciliteren

De missie van Archipel is om zo veel mogelijk mensen relevant en fit for the future te houden en om iedereen dezelfde leerkansen te geven. Klinkert: “Voorheen waren opleidingen vooral weggelegd voor het management, leerde je een vak en was je de komende twintig jaar klaar. Vandaag moet iedereen een leven lang blijven leren. Wij faciliteren dan ook een veel bredere doelgroep. Daarnaast bieden we ons platform ook in de vorm van Archipel Unlimited aan, waarbij je voor één vast bedrag per maand leren en ontwikkelen voor iedereen in de organisatie onbeperkt mogelijk maakt. Of dat nu het management is, de buitendienst of het fabriekspersoneel.”

Ook krijg je als leidinggevende inzichten in hoe je team in elkaar zit, welke kwaliteiten je teamleden hebben en welke skills nog benodigd zijn”

Voordeel voor de werkgever is volgens Klinkert onder meer dat het platform data levert die je inzicht geeft in wat het resultaat is van deze inspanningen. “Je kunt bijvoorbeeld zien hoe actief medewerkers zich ontwikkelen. Ook krijg je als leidinggevende inzichten in hoe je team in elkaar zit, welke kwaliteiten je teamleden hebben en welke skills nog benodigd zijn. HR- en L&D-medewerkers krijgen doordat alle administratieve rompslomp geregeld is veel meer tijd om datgene te doen waar ze eigenlijk voor zijn aangenomen.”

Iedereen is welkom

In de doelstelling van Archipel past een evenement waarbij aan de ene kant kennis wordt gedeeld en aan de andere kant ruimte is voor netwerken, zegt Klinkert. “Er zijn veel seminars of conferenties die vooral op kennis zijn gericht. Wij willen dat doorbreken door het ook mogelijk te maken om met elkaar kennis en ervaringen te delen, zodat we samen impact kunnen maken. Dat is ook de reden dat we het evenement gratis hebben gemaakt. Iedereen is welkom, of je nu net komt kijken of al jaren ervaring hebt. De enige voorwaarde is dat je een HR- of L&D-professional bent. Als het je oprechte missie is om zo veel mogelijk mensen relevant te houden, dan moet je zulke evenementen inclusief maken.”

Eva Klinkert: "Medewerkers verdwalen vaak in een berg opleidingen."
Eva Klinkert: "Medewerkers verdwalen vaak in een berg opleidingen."

Nu investeren

Overdag zijn er verschillende keynote-sprekers en later op de dag ligt de focus op netwerken, door een expo met games, interactieve workshops, borrel, diner en een feest. Klinkert geeft een voorproefje van het programma: “Een van de keynote-presentaties gaat over kunstmatige intelligentie ofwel AI. Als je nu nog niet serieus in je mensen investeert, ben je morgen te laat. Vandaar dat we deze editie van groeien zonder grenzen het thema game on or game over hebben gegeven. Neem ChatGPT: dat is nu veel in het nieuws, maar het zat er al een tijdje aan te komen. De snelle opkomst van AI-oplossingen zal een enorme invloed hebben op de arbeidsmarkt. Alles is in een stroomversnelling gekomen en sommige ontwikkelingen gaan zo snel dat ze nu al invloed hebben op banen en de manier waarop we werken. Ik ben er overigens niet bang voor dat mensen straks geen baan meer hebben, maar ik vrees wel voor de mensen die niet nadenken over de effecten en impact op hun werk. Kortom: AI vervangt jou niet, maar een persoon die AI gebruikt wel.”

Met groeien zonder grenzen willen wij de innovatieve kant van leren en ontwikkelen aanboren en goed luisteren naar wat er in de markt speelt”

Een ander onderwerp dat op groeien zonder grenzen zal worden belicht, is kansengelijkheid. Wat gebeurt er met mensen die niet dezelfde kansen krijgen en misschien helemaal niet de arbeidsmarkt op komen? Keynote-spreker Bojana Duovski heeft het over inclusief leiderschap en hoe organisaties ervoor kunnen zorgen dat het voor niemand game over hoeft te zijn. “Daarnaast hebben we CHRO van het jaar Thomas Mulder van VodafoneZiggo als keynote-spreker uitgenodigd", deelt Klinkert. “Hij gaat het hebben over de netflixificatie van leren. En hoe zij van een innovatief idee tot een fundament voor de People-strategie bij VodafoneZiggo zijn gekomen.”

Luisteren naar wat er speelt

“Vorig jaar is bijna een op de vijf mensen van baan gewisseld en 38 procent van de beroepsbevolking is actief benaderd door een nieuwe werkgever,” besluit Klinkert. “Het gaat inmiddels niet alleen meer om de war for talent, maar vooral om het binnenhouden van je talentvolle mensen. Investeren in ontwikkeling is daarop een antwoord, maar niet het énige antwoord. Met groeien zonder grenzen willen wij de innovatieve kant van leren en ontwikkelen aanboren en goed luisteren naar wat er in de markt speelt. Alleen dan kunnen we samen actief werken aan de innovatieve leeroplossingen van morgen én overmorgen.”

Dit artikel is gesponsord door Archipel Academy Groeien zonder grenzen vindt op 13 april plaats in De Fabrique in Utrecht. Zie: www.groeienzondergrenzen.nl

Waarom een holistische visie op de employee journey écht belangrijk is

Waarom een holistische visie op de employee journey écht belangrijk is

Bij ICM betekent werken meer dan alleen het hebben van een baan. Met zijn holistische visie op de employee journey biedt het bedrijf zijn medewerkers een unieke werkomgeving. Tevreden medewerkers vormen immers de fundering van de organisatie. Waarom...

Walter Supèr: “Een inhoudelijk programma moet onderhuids ontregelen en inspireren tot nieuwe keuzes.”

'Een heidag moet je raken in hart en hoofd'

Ben jij voor jouw team of organisatie op zoek naar een dag die raakt en uitdaagt op vraagstukken die er werkelijk toe doen? "De Theaterloods in Radio Kootwijk zorgt voor een heidag die echt van waarde is."

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Ontwikkeling kan nooit genoeg worden gestimuleerd, vindt Archipel Academy.

Vier tips om leren echt op de kaart te zetten in de organisatie

Vier tips om leren echt op de kaart te zetten in de organisatie

Hoe zorg je dat onderwijs hoog op de agenda komt in je organisatie? Vier handige tips om medewerkers te laten groeien (en de organisatie ook).

STAP-regeling aangepast - aanvragen kan vanaf 28 februari 2023

STAP-regeling aangepast - aanvragen kan vanaf 28 februari 2023

Later dan gepland - vanaf 28 februari - is het weer mogelijk om voor een opleiding STAP-subsidie aan te vragen. Ook zal de regeling een beetje anders worden, schrijft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een Kamerbrief.

Podcast: Zo zet je e-learning succesvol in

Podcast: Zo zet je e-learning succesvol in

Hoe kun je via e-learning de onboarding begeleiden? En hoe kan een e-training de faalkosten van bedrijven verlagen? Peter Santegoeds van Bodel Campus en Michel Geurts van Cornerstone vertellen waarom het zo belangrijk is om te investeren in de...

'Niet continueren, maar continuleren'

'Niet continueren, maar continuleren'

Natuurlijk werk jij als HR hard aan een gedegen opleidingsbeleid. Maar, betogen Kirstin Stokla en Jeroen Leonard van LOI Zakelijk, minstens net zo belangrijk is dat die medewerkers op dit gebied zelf het initiatief nemen.

STAP-budget weer beschikbaar op 1 november 2022

STAP-budget weer beschikbaar op 1 november 2022

Vanaf dinsdag 1 november om 10 uur is het weer mogelijk om STAP-subsidie voor scholing aan te vragen. Vorige aanvraagperiodes was de geldpot al na twee uur leeg, dus wees er snel bij als je er gebruik van wilt maken.