Podcast met CHRO VodafoneZiggo: "ChatGPT heeft invloed op ieders werkzaamheden"

VodafoneZiggo is ChatGPT al aan het integreren in HR-systemen en bedrijfsprocessen. Thomas Mulder, HR-directeur, vertelt daarover in de derde aflevering van de podcastserie Revolutie in HR-land: ChatGPT.

In de driedelige serie Revolutie in HR-land: ChatGPT delen HR-experts hun inzichten over de impact, meerwaarde en gevaren van ChatGPT in de HR-sector.

In deze derde aflevering vertelt Thomas Mulder, HR-directeur bij VodafoneZiggo, over welke impact ChatGPT heeft op het telecombedrijf, en welke meerwaarde het heeft voor zijn HR-afdeling.

Zo wordt ChatGPT al geïntegreerd in het HR-systeem. "Een medewerker zou dan in dat systeem kunnen vragen hoeveel vakantiedagen hij heeft", vertelt Mulder. Maar ChatGPT heeft ook invloed op de werkzaamheden van de medewerkers. "Wij schatten in dat 80 procent van het klantcontact kan worden overgenomen door ChatGPT." Aan HR om dat in goede banen te leiden.

Onderdeel van de collectie

Digitalisering

Ook in de horeca heeft digitalisering een revolutie ontketend. Technologische innovaties zoals AI, automatisering, robotisering en geavanceerde reserveringssystemen spelen een centrale rol spelen. In deze collectie artikelen over nieuwe technologie.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Loopbaan-APK voor HR: laat je zien op LinkedIn

Loopbaan-APK voor HR: laat je zien op LinkedIn

Veel HR-professionals vermelden alleen 't hoogst noodzakelijke op hun profiel. Een gemiste kans, vindt loopbaancoach Jolan Douwes. Goede tips voor je online visitekaartje.

Leefstijl en leiderschap beïnvloeden duurzame inzetbaarheid 

Leefstijl en leiderschap beïnvloeden duurzame inzetbaarheid

Onregelmatig werken heeft gevolgen voor de inzetbaarheid van je mensen. Hoe waarborg je die in de 24-uurseconomie? Bart van Opstal, adviseur duurzame inzetbaarheid, geeft tips.

Leren van jonge nieuwelingen is een kans

Leren van jonge nieuwelingen is een kans

Er wordt nog te weinig gedaan om jongeren op waarde schatten. Dat is een gemiste kans en niet inclusief, schrijft Hans van der Spek van Berenschot.

Foto: Herbert Wiggerman | Vakfotografienet

CHRO Achmea: 'Blijf verliefd op het probleem, dan zie je altijd...

Hoe beweeg je mee in de snel veranderende wereld van werk? Voor Nadine Beister is de grootste HR-pijler dit jaar het vergroten van de wendbaarheid van de organisatie.

Nel Waanders van Hotel Okura: 'Vul niet zelf in wat medewerkers nodig hebben'

Nel Waanders van Hotel Okura: 'Vul niet zelf in wat medewerkers nodig...

In 'Spotlight' staat een HR-professional centraal. Waar houdt Nel Waanders zich mee bezig? En waar ligt ze wakker van?

Er komt een wettelijke beoordeling voor het inschalen van opleidingen

Er komt een wettelijke beoordeling voor het inschalen van opleidingen

De inschaling van opleidingen wordt per 1 januari 2025 een wettelijke taak. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel daartoe aangenomen. Hierdoor krijgen werknemers en werkgevers beter inzicht in het niveau van opleidingen.

De wetswijzigingen voor HR per 1 juli 2024

De wetswijzigingen voor HR per 1 juli 2024

Op 1 juli treedt er een aantal wetswijzigingen in werking, zoals de CO2-registratieplicht. PW. heeft de belangrijkste wijzigingen voor HR op een rij gezet.

'Talentgericht leiderschap leidt tot verbeterde werkprestaties'

'Talentgericht leiderschap leidt tot verbeterde werkprestaties'

Ja, talentgericht leiderschap leidt tot verbeterde werkprestaties. De praktijk wees dat al uit, maar wetenschappelijk onderzoek heeft het ook bevestigd, schrijft onderzoeker Mirjam Baars.