Alles over Arbeidsmarkt

Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De regels voor contracten gaan flink veranderen. Minister Karien van Gennip (CDA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid informeert in een Kamerbrief met meer details over de hervorming van de arbeidsmarkt.

SER: HR kan de arbeidskrapte mede oplossen

Niet alleen de overheid, maar ook HR heeft een belangrijke rol bij het aanpakken van de arbeidskrapte, met name in (semi)publieke sectoren. Dat schrijft de Sociaal-Economische Raad (SER) in haar advies aan de overheid.

Nieuw uitzend-cao: geen ontslag meer bij ziekte

Uitzendkrachten krijgen meer gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden als die van werknemers die in dienst zijn van het bedrijf. Dat is afgesproken in de nieuwe CAO voor Uitzendkrachten die op 1 januari 2023 ingaat.

Begrip zzp’er wordt verduidelijkt

Wanneer is iemand een zelfstandige en wanneer een werknemer? Al jaren is daar gesteggel over. Het kabinet komt met een nieuwe wet die duidelijkheid moet geven. Ook het fiscale verschil tussen zzp’ers en werknemers wordt kleiner.

Hoe Heembouw de beste werkgever van Nederland werd  

Heembouw is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Hoe bereik je zo’n positie? Heleen Mes, employee experience expert ging in gesprek met Nienke Schilstra, HR-manager van Heembouw.

Rika Coppens, CEO van House of HR

De arbeidsmarkt dwingt recruiters om anders te gaan werven: het vereist specialisatie, gebruik van anonieme CV’s en het passend maken van de functie aan de kandidaat. Deze trend zet komend jaar door, verwacht Rika Coppens, CEO van House of HR.

Hans van der Spek

De strijd om talent te werven verschuift naar het behouden ervan. Daarvoor is verbinden, inclusie en kennisdeling belangrijk. Daarnaast zou HR moeten transformeren naar M&O (Mens en Organisatie), vindt Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot.