Ontslaggrond c: dit moet je als HR weten over frequent ziekteverzuim
Op basis van deze ontslaggrond kun je een arbeidsovereenkomst van je werknemer beëindigen wegens frequent ziekteverzuim.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Op basis van deze ontslaggrond kun je een arbeidsovereenkomst van je werknemer beëindigen wegens frequent ziekteverzuim.
Vaak gaat het niet om de schuldvraag, maar wordt er beoordeeld op de ernst van de verstoring en of deze duurzaam is.
Gebruik deze brief als je met je werknemer wil praten over diens frequente ziekteverzuim.
Gebruik deze modelbrief om je werknemer te bevestigen dat er een schorsing is opgelegd, in afwachting van het onderzoek naar een eventuele dringende reden.
Een recruitmentmanager komt na kritiek in een verbetertraject terecht op een andere locatie. Is dit toegestaan?
Een werknemer die vanwege ziekte stopte met de opleiding, mocht toch worden ontslagen. Arbeidsrechtadvocaat Marnix Ritmeester legt in de podcast uit hoe dat zit.
HR moet onderzoeken of er een houdings- of gedragsprobleem is of dat de werknemer zijn werk niet goed doet. In de podcast HR-Rechtspunt legt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter uit dat dit van invloed is op het verbetertraject en de ontslaggrond.
De kantonrechter oordeelde onlangs dat de veiligheidsfunctionaris ontslagen mocht worden, omdat hij zich in zijn privétijd misdraagt.
Bij demotie gaat de werknemer terug naar een lagere functie. Mag een werkgever demotie toepassen als disciplinaire maatregel?
Een zieke werknemer mag niet ontslagen worden, of soms wel? Wat doe je als erachter komt dat een werknemer stiekem helpt bij de bloemenzaak van zijn vriendin?