Zieke werknemer stopt opleiding en is direct ontslagen. Mag dat?

Een werknemer die vanwege ziekte stopte met de opleiding, mocht toch worden ontslagen. Arbeidsrechtadvocaat Marnix Ritmeester legt in de podcast uit hoe dat zit.

In deze zaak heeft de werknemer een arbeidsovereenkomst op grond van de BBL – een overeenkomst die gekoppeld is aan de opleiding die de werknemer volgt. “Waar veel werkgevers mee worstelen, is wat er gedaan moet worden als de werknemer de opleiding om wat voor reden dan ook niet afmaakt”, vertelt arbeidsrechtadvocaat Marnix Ritmeester van Workx Advocaten in de podcast.

In deze zaak kon de medewerker de opleiding wegens ziekte niet afmaken én daarbij werd de arbeidsovereenkomst meteen beëindigd. Dat maakt deze uitspraak bijzonder, omdat je zieke medewerkers niet mag ontslaan. Daarnaast was het stoppen van de opleiding als ontbindende voorwaarde, niet goed vastgelegd in het arbeidscontract.

Waardoor het contract toch kon worden ontbonden en wat HR hiervan kan leren, hoor je in:

ECLI:NL:RBROT:2024:2570

Volgende aflevering: arbeidsrechtadvocaat Pascal Willems

Deze podcast is onderdeel van een serie. De volgende aflevering komt op woensdag 31 juli online. Dan bespreekt arbeidsrechtadvocaat Pascal Willems van WVO Advocaten een nieuwe rechtszaak.

Beluister ook de eerdere podcasts van HR-Rechtspunt op Spotify of Apple Podcasts. Of volg het Spotifykanaal van PW.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Wat als je werknemer van de radar verdwijnt? Is ontslag volgens de rechter geldig?

Wat als je werknemer van de radar verdwijnt? Is ontslag volgens de...

Een medewerker bij een schoonmaakbedrijf reageert niet op oproepen van de werkgever en de bedrijfsarts. Ook niet op telefoontjes. De werkgever vraagt om ontbinding van het contract. Wat oordeelt de rechter?

De rol van HR in het stappenplan reorganisatie

De rol van HR in het stappenplan reorganisatie

Voor HR ligt in het reorganisatieproces - en ook daarna - een belangrijke rol. Dit stappenplan helpt jou als HR-professional op weg.

Na ziekmelding contract niet verlengen. Mag dat?

Na ziekmelding contract niet verlengen. Mag dat?

Een medewerker van Toychamp krijgt de diagnose borstkanker en meldt zich ziek. Haar contract wordt niet verlengd. Is dit op basis van verboden onderscheid?

Checklist: vaststellingsovereenkomst

Checklist: vaststellingsovereenkomst

Als werkgever en werknemer de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigen, is een beëindigingsovereenkomst vereist. We hebben de verschillende onderdelen van de overeenkomst voor je op een rijtje gezet.

Zwijgen over arbeidsconflict tijdens sollicitatie: wat vindt de rechter?

Zwijgen over arbeidsconflict tijdens sollicitatie: wat vindt de...

Tijdens zijn sollicitatiegesprek verzwijgt een apotheker relevante informatie over een conflict met zijn vorige werkgever. Hoe gaat de rechter daarmee om?

Wat je als HR moet weten als je een vaststellingsovereenkomst sluit

Wat je als HR moet weten als je een vaststellingsovereenkomst sluit

Een arbeidsovereenkomst kun je met wederzijds goedvinden beëindigen via een vaststellingsovereenkomst. In dit artikel bespreekt PW.-redacteur en jurist Rajiv Ramlakhan de rol van HR bij het sluiten van een beëindigingsovereenkomst.

Opvolgend werkgeverschap, dus hogere transitievergoeding?

Opvolgend werkgeverschap, dus hogere transitievergoeding?

Een begeleider in de gehandicaptenzorg eist een hogere transitievergoeding. Ze meent dat er sprake is van opvolgend werkgeverschap. De rechter oordeelt.

Alles wat HR moet weten over de Wet herziening bedrag ineens

Alles wat HR moet weten over de Wet herziening bedrag ineens

Met deze wet kan je werknemer, als pensioendeelnemer, ervoor kiezen om eenmalig een (pensioen)bedrag in één keer uit te laten betalen.