Alles over Performance Management

Aan de slag met werkgeluk: in 3 stappen een succesvolle feedbackcultuur

Aan de slag met werkgeluk: in 3 stappen een succesvolle...

Veel werkenden hebben moeite met het geven en ontvangen van feedback. Hoe zorg je dat feedback niet overkomt als onaardig of te veeleisend, zodat iemand er echt beter van wordt?

'Falen bestaat niet'

'Falen bestaat niet'

In sport bestaan geen falen, zei een topbasketballer in de Amerikaanse NBA vorige maand toen ze niet kampioen werden. En in het werk? Bestaat daar ook geen falen, vraagt Jan Jacob de Groot zich af.

Gea-Peper, HappinessBureau

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Feedback en beoordeling: zo bloeien medewerkers ervan op

De beoordelingscyclus kan al jaren rekenen op veel kritiek. Vaak hebben leidinggevenden en medewerkers er een hekel aan en voelt het beoordelingsgesprek voor velen als een 'moetje'. Er zijn betere manieren om feedback te integreren in de...

Performancemanagement: check-ins en feedback

Performancemanagement: check-ins en feedback

Nu onze organisatie langzaam went aan het 'nieuwe normaal', krijgt de reguliere HR-agenda weer de aandacht die hij verdient. Deloitte hanteert een gebroken boekjaar en dus staan mei en juni in het teken van de jaarafsluiting. Het is de periode in...

HR-trends 2020 (4): Inca van Uuden, Essent, over HR als aanjager van sociale innovatie

HR-trends 2020 (4): Inca van Uuden, Essent, over HR als aanjager van...

HR-directeuren van grote organisaties in Nederland vertellen wat zij voor HR-trends voor 2020 zien. In deel 4 Inca van Uuden, director Human Resources bij Essent, over HR als aanjager van sociale innovatie.

'Bij schaarste moet HR echt creatiever zijn'

'Bij schaarste moet HR echt creatiever zijn'

Strategische Personeelsplanning en Performance Management, het zijn allebei hot topics binnen HR. Hoe optimaliseer je de inzet van deze twee instrumenten? Wat zijn de kansen en de valkuilen? En hoe doen anderen het?

Foto: Jopwell / Pexels

Bevlogen medewerkers: van kpi's naar de verbindende factor

Hoe maak je medewerkers bevlogen? Met een appel tijdens de lunch? Een yogamat bij hun bureau? Nee, zegt Judith Manshanden, kijk liever naar de manier waarop een organisatie mensen aanstuurt. Want die manier is vaak nog gebaseerd op achterhaalde...

De acht don'ts voor HR-adviseurs

De acht don'ts voor HR-adviseurs

We zijn allemaal bang om fouten te maken. Mensen zijn immers zeven keer gevoeliger voor verlies dan voor winst. Jeroen Busscher vertelt HR-managers wat ze níet moeten doen.

Dit is de 'Nike' manier van organisatieverandering

Dit is de 'Nike' manier van organisatieverandering

Waarom is de ene organisatie succesvoller dan de andere? Over het antwoord op die vraag zijn bibliotheken volgeschreven. Wat is die gouden succesformule? Businessconsultant Jan-Dirk den Breejen geeft toe wat bijna niemand heeft willen zeggen: die...

Bas Kodden: 'Organisaties selecteren verkeerd'

Bas Kodden: 'Organisaties selecteren verkeerd'

Organisaties gaan bij het aannemen van personeel voorbij aan de belangrijkste prestatiekenmerken en selecteren daardoor niet de juiste mensen. Dat stelt managementwetenschapper en leiderschapscoach Bas Kodden.