Bas Kodden: 'Organisaties selecteren verkeerd'

Organisaties gaan bij het aannemen van personeel voorbij aan de belangrijkste prestatiekenmerken en selecteren daardoor niet de juiste mensen. Dat stelt managementwetenschapper en leiderschapscoach Bas Kodden.

Bas Kodden: 'Organisaties selecteren verkeerd'

Kodden vertelt dat eind oktober op het congres Talent & Performance Management. Hij heeft zich gebogen over de vraag waarom de ene organisatie succesvol blijft, terwijl andere organisaties uiteenvallen en verdwijnen. ‘Vergeet alles wat je dacht te weten over het selecteren en aannemen van de juiste medewerkers’, is zijn boodschap. Volgens hem zit het geheim van winnende personen en teams in de combinatie van talent en vier belangrijke prestatiekenmerken waar veel organisaties juist niet op selecteren.

Bas Kodden is een van de sprekers op het congres Talent & Performance Management dat 29 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook futuroloog prof. Dr. Wim de Ridder en hoogleraar Strategisch Talentmanagement Lidewey van der Sluis geven nieuwe inzichten op het gebied van talentmanagement, upskillen en reskillen. Schrijf je hier in voor het congres.

Talent is goed, karakter is beter

Kodden onderzocht prestatie-indicatoren onder leidinggevenden en senior medewerkers van ruim 1.100 professionals en 50 CEO’s van Nederlands bekendste bedrijven. Zijn conclusie: ‘Talent is goed, (het juiste) karakter is beter!’ Hij gaat tijdens het congres onder meer in op het cruciale belang van werving & selectie en de juiste (interview)technieken voor duurzaam presterende individuen en teams. Ook geeft hij inzicht in de belangrijkste determinanten voor duurzaam presteren en de juiste selectiecriteria.

Lees ook: Bas Kodden: 'Waarde van diploma's zwaar overdreven'

Wie is Bas Kodden?

Voor Bas Kodden de wetenschap in ging, was hij serie-ondernemer. Hij startte zijn eerste organisatie in 1998, een bureau in werving en selectie, waar later diverse onderdelen en detachering bijkwamen. Hij verkocht zijn bureau in 2014 aan Conclusion.

Na eerdere studies rechten en bedrijfskunde in Groningen promoveerde Kodden in 2011 aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij is tegenwoordig als Associate Professor en Directeur van het Executive MBA verbonden aan deze universiteit. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Word een HELD (over effectief zelfmanagement), Leidinggeven is omgekeerd opvoeden en De kunst van duurzaam presteren.

Schrijf je hier in voor het congres Talent & Performance Management, met een keynote van o.a. Bas Kodden

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek.

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Functioneringsgesprekken. De meeste medewerkers én managers zien er tegenop, de uitkomsten zijn meestal teleurstellend. Door gesprekken veel persoonlijker te maken valt er veel meer uit te halen.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?