1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Hoe kun je medewerkers laten leren zonder ze een onwaarschijnlijk dure cursus aan te bieden? Stimuleer alledaags leren en ontwikkelen.

Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Hoe kun je medewerkers laten leren zonder ze een onwaarschijnlijk dure cursus aan te bieden? Hoe help je ze om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten? In dit boek laten we zien hoe je alledaags leren kunt stimuleren. En hoe je hiermee de talentontwikkeling van ál je medewerkers op een hoger plan brengt. Je ontdekt het geheim van topcoaches als Marc Lammers, Louis van Gaal en Guus Hiddink. Je ziet welke wetenschappelijk beproefde technieken zij gebruiken en leert hoe je deze in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Meer informatie & Bestellen

Maurits Tofohr: "Genoeg redenen voor HR om de keuze voor een cateringpartner serieus aan te pakken."  (Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)

Werken aan vitaliteit? 'HR, neem de catering eens onder de loep'

Een lekker en gezond aanbod van eten en drinken staat hoog op de wensenlijst van medewerkers die bij een nieuwe werkgever aan de slag gaan. Traditionele cateraars spelen daar nog onvoldoende op in, vindt Maurits Tofohr, die daarom Join Program...

Stage: hoe je het als HR regelt is van groot belang

Dit moet je weten over scholing en stage

De stageperiode is een proefperiode waarin je een goed beeld kan vormen van de stagiair(e). Heb jij stagiairs of medewerkers met een praktijkovereenkomst? Lees alles over scholing en stage.

Beoordelingsgesprek (Foto: Shutterstock)

5 alternatieven voor het jaarlijkse beoordelingsgesprek

Steeds meer organisaties schaffen de jaarlijkse functionerings- en beoordelingsgesprekken af. Mirjam Baars, expert talentontwikkeling, over de alternatieven.

Zo overtuig je managers het belang van talentontwikkeling

Zo overtuig je managers het belang van talentontwikkeling

Hoe breng je het belang van talentontwikkeling over aan managers en zorg je ervoor dat de verworven kennis in de praktijk wordt toegepast? Onderzoeker Mirjam Baars deelt haar praktijkervaringen.

Hoe ADP de filosofie van Marcus Buckingham adopteerde

Hoe ADP de filosofie van Marcus Buckingham adopteerde

Hoe benut je effectief de sterke punten van je medewerkers? Agnes Jongkind, Senior HR Director bij ADP Nederland, deelde haar inzichten tijdens het HR Kennisfestival op de Jaarbeurs in Utrecht.

Hans Schuurman: "Je kunt met behulp van AI ook cv’s screenen."

AI-trainingen doorlopend beschikbaar

Dat kunstmatige intelligentie een grote rol gaat spelen in bijna elke bedrijfstak staat buiten kijf. "Het is daarom belangrijk dat medewerkers nu al beseffen wat het is en wat je er wel en niet mee kunt", stelt CEO Hans Schuurmans van SkillsTown.

Wat hebben seks en talentontwikkeling met elkaar te maken?

Wat hebben seks en talentontwikkeling met elkaar te maken?

Bij het woord 'talentontwikkeling' denk je niet automatisch aan seks. Toch hebben talentontwikkeling en seks veel verwantschap met elkaar. Mirjam Baars vertelt hoe deze verwantschap in elkaar zit.

De toegevoegde waarde van de vertrouwenspersoon

De toegevoegde waarde van de vertrouwenspersoon

Nu grensoverschrijdend gedrag en ongewenste omgangsvormen meer en meer aan het licht worden gebracht, groeit de aandacht voor het vak van vertrouwenspersoon. Wat doet hij of zij precies en welke vaardigheden en kwaliteiten mag je verwachten?