Talent is goed, ambitie is beter

In dit boek ontrafelt Lidewey van der Sluis op heldere wijze het proces van vinden & binden, boeien en doen bloeien van talenten in organisaties. Ze behandelt de cruciale ingrediënten voor succes en ontzenuwt hardnekkige misverstanden over dit thema. In een wereld die onder invloed van technologie razendsnel verandert, is begrip van strategisch talent management onontbeerlijk. Dit boek verschaft inzicht en draagt daaraan bij!

Talent is goed, ambitie is beter

Dit boek gaat over talentmanagement in de meest zuivere vorm. Het beschrijft wat het is, waarom het in een organisatie van levenslang is, en waar het om vraagt. Het vak Talentmanagement wordt vanuit een bedrijfseconomische invalshoek uitgelegd en de begrippen talent en management krijgen een duidelijke betekenis.

Waardestuk

De lezer leert onder andere waarom het talentmanagement heet, dat talentmanagement gaat over het investeren in mensen met een bedoeling, en dat talenten mensen zijn die als waardestuk dienen in een organisatie. Het boek geeft houvast voor iedereen die binnen een organisatie verantwoordelijk is voor investeringen in mensen. Daarom is dit boek dé gids voor strategisch talentmanagement voor huidige en toekomstige werkgevers, leidinggevenden, HR-professionals, en andere investeerders van tijd en geld in mensen.

Bestel hier dit boek

Lees meer over

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Hoe voer je een verzuimgesprek? In dit artikel lees je hoe je dit doet. Goede verzuimgesprekken voorkomen onnodig ziekteverzuim.

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Functioneringsgesprekken. De meeste medewerkers én managers zien er tegenop, de uitkomsten zijn meestal teleurstellend. Door gesprekken veel persoonlijker te maken valt er veel meer uit te halen.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?