Talent in bedrijf

Dit is een bundel van tien hoofdstukken met praktische relevante inzichten over talentmanagement in organisaties. In ieder hoofdstuk wordt één internationaal wetenschappelijk artikel vertaald naar de praktijk van managers van talent in een organisatie.

Talent in bedrijf
Janine Vos (CHRO en Member Managing Board Rabobank) ontvangt het eerste exemplaar van ‘Talent in bedrijf’

De artikelen zijn zorgvuldig geselecteerd en vormen een rijke bron van kennis en inspiratie. Per artikel komt de onderzoeksvraag aan bod, waarna de onderzoeksresultaten volgen. De inzichten zijn van een hoog informatief en praktisch gehalte. Zo komen bijvoorbeeld thema’s ter sprake als het belang van aannames en overtuigingen van talentmanagers, hoe het concept ‘deugen’ gebruikt kan worden bij het ontwikkelen van een visie op talentmanagement, wat het verschil is tussen ondernemerschap en werkgeverschap en de samenhang van de begrippen veerkracht, wendbaarheid en flexibiliteit.

Dit boek is geschreven voor mensen die op allerlei wijze verantwoordelijk worden of zijn voor de werkende medemens. Dat zijn diegenen die als (toekomstige) arbeidskracht werken: teamleider, manager, directeur, bestuurder, ondernemer, of iemand in een andere rol waar het aankomt op het tegen betaling leveren van een constructieve en relevante bijdrage aan het functioneren van collega’s en de toekomst van een organisatie.

Het boek is nadrukkelijk ook samengesteld voor studenten die zich voorbereiden op een baan in het HR-vak of een rol als leidinggevende of ondernemer.

Daarnaast is het boek voor een ieder die wil profiteren van de highlights van wetenschappelijke kennis op het gebied van talentmanagement. Dit boek kan als hefboom fungeren naar fijne werkdagen, gezonde organisaties en een mooi toekomstperspectief.