Talent in bedrijf

Dit is een bundel van tien hoofdstukken met praktische relevante inzichten over talentmanagement in organisaties. In ieder hoofdstuk wordt één internationaal wetenschappelijk artikel vertaald naar de praktijk van managers van talent in een organisatie.

Talent in bedrijf
Janine Vos (CHRO en Member Managing Board Rabobank) ontvangt het eerste exemplaar van ‘Talent in bedrijf’

De artikelen zijn zorgvuldig geselecteerd en vormen een rijke bron van kennis en inspiratie. Per artikel komt de onderzoeksvraag aan bod, waarna de onderzoeksresultaten volgen. De inzichten zijn van een hoog informatief en praktisch gehalte. Zo komen bijvoorbeeld thema’s ter sprake als het belang van aannames en overtuigingen van talentmanagers, hoe het concept ‘deugen’ gebruikt kan worden bij het ontwikkelen van een visie op talentmanagement, wat het verschil is tussen ondernemerschap en werkgeverschap en de samenhang van de begrippen veerkracht, wendbaarheid en flexibiliteit.

Dit boek is geschreven voor mensen die op allerlei wijze verantwoordelijk worden of zijn voor de werkende medemens. Dat zijn diegenen die als (toekomstige) arbeidskracht werken: teamleider, manager, directeur, bestuurder, ondernemer, of iemand in een andere rol waar het aankomt op het tegen betaling leveren van een constructieve en relevante bijdrage aan het functioneren van collega’s en de toekomst van een organisatie.

Het boek is nadrukkelijk ook samengesteld voor studenten die zich voorbereiden op een baan in het HR-vak of een rol als leidinggevende of ondernemer.

Daarnaast is het boek voor een ieder die wil profiteren van de highlights van wetenschappelijke kennis op het gebied van talentmanagement. Dit boek kan als hefboom fungeren naar fijne werkdagen, gezonde organisaties en een mooi toekomstperspectief.

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot woonruimte?'

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot...

Mijmeren over het kantoorleven - dat is iets dat je aan NRC-columnist Japke-d. kunt overlaten. Ze sprak onlangs op het Jaarcongres SalarisNet, over het nut van kantoren in het post-coronatijdperk.