PW. voorbeelddocumenten

De voorbeelddocumenten van PW. zijn gemaakt om de HR-professional te ontlasten. Ze zijn opgesteld door arbeidsrechtadvocaten en voorzien van aandachtspunten bij het gebruik ervan. De volgende documenten zijn als download beschikbaar: Checklist werk- en rusttijden De Arbeidstijdenwet bevat voorschriften voor arbeids- en rusttijden die de werkgever in acht moet nemen met het oog op de

PW. voorbeelddocumenten

De voorbeelddocumenten van PW. zijn gemaakt om de HR-professional te ontlasten. Ze zijn opgesteld door arbeidsrechtadvocaten en voorzien van aandachtspunten bij het gebruik ervan.

De volgende documenten zijn als download beschikbaar:

Checklist werk- en rusttijden

De Arbeidstijdenwet bevat voorschriften voor arbeids- en rusttijden die de werkgever in acht moet nemen met het oog op de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de werknemers. In dit PW. voorbeelddocument vind je de wettelijk toegestane werk- en rusttijden.
Download dit document

Opschorting loon na overtreding ziekteverzuimregels

De werkgever kan op grond van artikel 7:629 lid 6 BW de loondoorbetaling tijdens ziekte opschorten, als de zieke werknemer de door de werkgever opgestelde controlevoorschriften niet naleeft. Deze voorschriften moeten dan wel schriftelijk zijn vastgelegd
Download dit document

Het verzuimreglement

Een onderdeel van de verzuimbegeleiding is controle van zieke werknemers. Om dit adequaat te kunnen doen, moet de werkgever een aantal voorschriften schriftelijk vastleggen.
Download dit document

Loonstop en loonopschorting

Het verschil tussen een loonopschorting en een loonstop is subtiel, maar belangrijk. Bij een loonopschorting wordt het loon tijdelijk achter gehouden. Bij een loonstop wordt het loon definitief niet betaald.
Download dit document

Dossiervorming

Dossiervorming bij disfunctioneren

Bij disfunctioneren is dossiervorming cruciaal. Als werkgever moet je bij ontslag kunnen aantonen dat de medewerker over een langere periode niet naar behoren heeft gefunctioneerd.
Download dit document

Ontslag

Ontslag op staande voet

Bij een terecht gegeven ontslag op staande voet eindigt de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang. Opzegging met toestemming van het UWV, instemming van de werknemer of ontbinding door de kantonrechter is in dat geval niet nodig.
Download dit document

Voorovereenkomst

Een voorovereenkomst is een overeenkomst waarbij een oproepkracht zich beschikbaar stelt om na oproep door de werkgever werkzaamheden te verrichten.
Download dit document

Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst

Voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden moeten werkgever en werknemer een schriftelijke overeenkomst sluiten.
Download dit document

Oproepcontract

De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitgestelde prestatieplicht (MUP). Dit wordt ook wel het 'oproepcontract' genoemd.
Download dit document

Thuiswerkovereenkomstflexibel werken

Thuiswerken komt veel voor, maar hoe regel je dat als werkgever? Het PW. Voorbeelddocument biedt een goede basis voor elke thuiswerkovereenkomst.
Download dit document

StageovereenkomstStageovereenkomst

De verhoudingen bij een stageovereenkomst zijn niet die van een werkgever tot een werknemer, maar die van een stagegever tot een stagenemer.
Download dit document

OpdrachtovereenkomstUitzendovereenkomst

Een opdrachtovereenkomst onderscheidt zich van de arbeidsovereenkomst door het ontbreken van een gezagsverhouding.
Download dit document

Praktijkleerovereenkomst

De praktijkleerovereenkomst is in de meeste gevallen een driepartijenovereenkomst tussen de student, de opleidingsinstelling en het leerbedrijf.
Download dit document


Aansprakelijkheid van de Uitgever en vrijwaring, zie artikel 13.1 uit de algemene voorwaarden Vakmedianet BV:
“Hoewel met betrekking tot de inhoud van de door Uitgever geleverde Content, Producten en Diensten de uiterste zorg is nagestreefd, kan voor de afwezigheid van fouten of onvolledigheden daarin, of in de doorgifte daarvan, niet worden ingestaan. Uitgever, auteurs, redacteuren en andere makers van de Producten en personen die de Diensten verlenen zullen voor dergelijke fouten of onvolledigheden op geen enkele wijze aansprakelijk zijn. Uitgever aanvaardt dan ook slechts wettelijke verplichtingen tot schadevergoeding voor zover dat uit dit artikel A.13 blijkt.”

Lees meer over

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek.

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Functioneringsgesprekken. De meeste medewerkers én managers zien er tegenop, de uitkomsten zijn meestal teleurstellend. Door gesprekken veel persoonlijker te maken valt er veel meer uit te halen.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?