'Ook wie hier net begonnen is, kan zijn idee bij de board pitchen'

PW. pro Insights vroeg hoe hoog employee experience op de agenda staat. En hoe bedrijven de beleving van de medewerkers in de praktijk invullen. Tom Paarlberg, HR-manager bij start-up Appical, is een van de geïnterviewden. "Het is bij ons heel vanzelfsprekend dat je kunt zijn wie je bent."

'Ook wie hier net begonnen is, kan zijn idee bij de board pitchen'

"Appical is een start-up waar zo’n vijftig medewerkers werken. Toen ik hier kwam werken in augustus van dit jaar nam ik het stokje over van iemand die twee dagen in de week op deze functie zat. Dan kom je aan niet veel meer toe dan de basisprincipes van HR, zoals bijvoorbeeld de salarisadministratie. Daarom ben ik aan de slag gegaan met het verder verbeteren van de processen om de employee experience ondersteunen. Een onderdeel daarvan is het verder verbeteren van onze onboarding app."

"De onboarding verloopt nu digitaal via onze app en daar hoor ik positieve berichten over van onze medewerkers. Het is natuurlijk super belangrijk dat je in je eerste week bij ons goed wordt begeleid, je thuis voelt en het gevoel hebt dat je up zo snel mogelijk to speed bent."

"Omdat we een start-up zijn die sterk groeit zijn de salarissen bij ons niet gemiddeld hoger dan wat in de markt gebruikelijk is. Wat wij wel te bieden hebben is veel autonomie en vrijheid. We zijn bijvoorbeeld een vrij platte organisatie. Ook als je hier net begonnen bent, kun je makkelijk je idee pitchen bij de board en ermee aan de slag."

Verbeterpunt

"Een verbeterpunt waar we aan werken is de interne communicatie. Daar is in deze tijd dat we niet op kantoor zitten veel behoefte aan. Kanttekening is wel dat onze werknemers gemiddeld dertig jaar oud zijn, dus niet op een saaie nieuwsbrief zitten te wachten. Daar houden we dus rekening mee. De funfactor is erg belangrijk. Zo lieten we bijvoorbeeld een borrelbox bezorgen bij onze maandelijkse online bijeenkomst waar steeds een team vertelt waar ze mee bezig zijn. Ook pubquiz, online karoke – het hele arsenaal aan mogelijkheden – benutten we."

Lees exclusief: PW. pro Insights: interviews + de uitkomsten van onderzoek onder HR-professionals

Ontwikkelingsplannen

"Ik vind het belangrijk dat onze werknemers ontwikkelingsplannen maken. Wat zijn hun persoonlijke doelstellingen en hoe willen ze dat bereiken? Hier heb ik gelukkig trainingsbudget voor beschikbaar en ook dit is in gang gezet. Zo krijg ik beeld op wie verder wil groeien en hoe we daarbij kunnen helpen."

Employer branding

"Inclusiviteit is iets dat in ons DNA-zit. We zijn een bedrijf in Amsterdam met 50 procent niet-Nederlandse medewerkers. Het is bij ons heel vanzelfsprekend dat je kunt zijn wie je bent. Onze marketingafdeling draagt dat in de employer branding ook heel duidelijk uit. Ook doet Appical mee aan webinars over dit onderwerp en hebben we bijvoorbeeld op Internationaal Vrouwendag intern veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Het is zo iets natuurlijks dat ik als HR-manager hier niet veel op hoef bij te sturen.”

Tom Paarlberg is een van de geïnterviewden die meewerkte aan PW. pro Insights over employee experience. De redactie deed ook kwantitatief onderzoek onder HR-professionals over dit onderwerp. De exclusieve research paper is te lezen op PW. pro.PW pro Insights employee experience

Martijn van der Kooij

Martijn van der Kooij

Voormalig hoofdredacteur PW.

Martijn van der Kooij (1974) was van februari 2019 tot januari 2022 was hij hoofdredacteur van PW., het online platform en magazine over personeel & werk van uitgeverij Vakmedianet. Daarnaast voerde hij de hoofdredactie over HRbase en overduurzameinzetbaarheid.nl en is algemeen hoofdredacteur van Flexmarkt en O&O.

Van der Kooij heeft meerdere boeken op zijn naam staan (onder meer een biografie van Mark Rutte, een roman en een reisverhalenboek) en woonde van februari 2017 tot en met februari 2019 eerst in Libanon en daarna in Turkije. Hij was daarvoor twee jaar lang een van de makers van het politieke radioprogramma Kamerbreed.

Van 2008 tot en met 2012 was hij bij Sdu Uitgevers hoofdredacteur van eerst Re.public, een weekblad en online voor ambtenaren, en daarna van SConline (de redactionele opvolger van De Staatsourant). Bij BNR Nieuwsradio was Van der Kooij zo’n acht jaar te horen als politiek analist.

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Hoe voer je een verzuimgesprek? In dit artikel lees je hoe je dit doet. Goede verzuimgesprekken voorkomen onnodig ziekteverzuim.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot woonruimte?'

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot...

Mijmeren over het kantoorleven - dat is iets dat je aan NRC-columnist Japke-d. kunt overlaten. Ze sprak onlangs op het Jaarcongres SalarisNet, over het nut van kantoren in het post-coronatijdperk.