Met deze tips maak je nog beter gebruik van het nieuwe PW.

De PW.-website is helemaal vernieuwd. Hoofdredacteur Marloes Oelen geeft handige tips om de site beter te benutten.

Met deze tips maak je nog beter gebruik van het nieuwe PW.

Tip 1. Kant-en-klare voorbeelddocumenten

Capra Advocaten is de juridisch partner van PW. In de praktijk betekent dit dat zij alle voorbeelddocumenten en FAQ’s zorgvuldig hebben opgesteld. Zo weet je zeker dat de documenten die jij gaat gebruiken kloppen volgens de laatste wet- en regelgeving en dus juridisch juist zijn. Het zijn algemene documenten die je zo nodig kunt aanvullen of aanpassen. Gebruik ze als tekst voor een document dat je mooi laat opmaken in de huisstijl van je organisatie bijvoorbeeld. Voor maatwerk of advies in concrete praktijksituaties moet je natuurlijk altijd deskundig advies inwinnen.

Tip 2. Gebruik de collecties

Een zoekbalk op een website kan makkelijk zijn om iets snel te vinden, maar het geeft niet altijd het beste resultaat weer. Daarom hebben we de site nu ingericht per onderwerp – wat we de collecties zijn gaan noemen. Hoog over zijn de thema’s: nieuwe medewerker, in dienst, uit dienst en strategie. Dus als je iemand wilt ontslaan, dan ga je naar het thema uit dienst. Daar is een hele collectie over ontslag. In die collectie staat alle informatie die je moet weten: achtergrondartikelen, jurisprudentie, wat de wettelijke regels zijn, veelgestelde vragen, checklisten en voorbeelddocumenten die je zo kunt gebruiken.

Tip 3. Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van PW. is dan een dikke tip, want de redactie houdt bij welke wet- en regelgeving je niet mag missen. En we informeren je niet alleen, we bieden je ook direct de praktische tools. Dus up-to-date voorbeelddocumenten en de antwoorden op prangende vragen waarmee medewerkers bij jou aankloppen. Als nieuwsbrieflezer ben je als eerste op de hoogte. Aanmelden doe je hier.

Tip 4. Lees de Praktijkgids Arbeidsrecht 2023

Van de Praktijkgids Arbeidsrecht verschijnt ieder jaar in januari een nieuwe editie met alle actuele arbeidsrechtelijke informatie voor HR. De allernieuwste uitgave is onlangs verschenen en als PW.-abonnee kun je die bekijken. Per onderwerp hebben we de relevante hoofdstukken uit de praktijkgidsen geplaatst. Bij elk onderwerp wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe de wet in elkaar zit, verrijkt met praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak, tips en bijzondere aandachtspunten. Door de praktijkgidsen op te nemen op PWnet.nl geven we je de mogelijkheid om meer verdieping rondom bepaalde onderwerpen te zoeken. Hier bekijk je de praktijkgidsen.

Lees meer over

Marloes Oelen - hoofdredacteur PW.

Marloes Oelen - hoofdredacteur PW.

Hoofdredacteur PW.

Marloes Oelen is journalist en hoofdredacteur van PW. en Salarisnet.