Met deze tips maak je nog beter gebruik van het nieuwe PW.

De PW.-website is helemaal vernieuwd. Hoofdredacteur Marloes Oelen geeft handige tips om de site beter te benutten.

Met deze tips maak je nog beter gebruik van het nieuwe PW.

Tip 1. Kant-en-klare voorbeelddocumenten

Capra Advocaten is de juridisch partner van PW. In de praktijk betekent dit dat zij alle voorbeelddocumenten en FAQ’s zorgvuldig hebben opgesteld. Zo weet je zeker dat de documenten die jij gaat gebruiken kloppen volgens de laatste wet- en regelgeving en dus juridisch juist zijn. Het zijn algemene documenten die je zo nodig kunt aanvullen of aanpassen. Gebruik ze als tekst voor een document dat je mooi laat opmaken in de huisstijl van je organisatie bijvoorbeeld. Voor maatwerk of advies in concrete praktijksituaties moet je natuurlijk altijd deskundig advies inwinnen.

Tip 2. Gebruik de collecties

Een zoekbalk op een website kan makkelijk zijn om iets snel te vinden, maar het geeft niet altijd het beste resultaat weer. Daarom hebben we de site nu ingericht per onderwerp – wat we de collecties zijn gaan noemen. Hoog over zijn de thema’s: nieuwe medewerker, in dienst, uit dienst en strategie. Dus als je iemand wilt ontslaan, dan ga je naar het thema uit dienst. Daar is een hele collectie over ontslag. In die collectie staat alle informatie die je moet weten: achtergrondartikelen, jurisprudentie, wat de wettelijke regels zijn, veelgestelde vragen, checklisten en voorbeelddocumenten die je zo kunt gebruiken.

Tip 3. Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van PW. is dan een dikke tip, want de redactie houdt bij welke wet- en regelgeving je niet mag missen. En we informeren je niet alleen, we bieden je ook direct de praktische tools. Dus up-to-date voorbeelddocumenten en de antwoorden op prangende vragen waarmee medewerkers bij jou aankloppen. Als nieuwsbrieflezer ben je als eerste op de hoogte. Aanmelden doe je hier.

Tip 4. Lees de Praktijkgids Arbeidsrecht 2023

Van de Praktijkgids Arbeidsrecht verschijnt ieder jaar in januari een nieuwe editie met alle actuele arbeidsrechtelijke informatie voor HR. De allernieuwste uitgave is onlangs verschenen en als PW.-abonnee kun je die bekijken. Per onderwerp hebben we de relevante hoofdstukken uit de praktijkgidsen geplaatst. Bij elk onderwerp wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe de wet in elkaar zit, verrijkt met praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak, tips en bijzondere aandachtspunten. Door de praktijkgidsen op te nemen op PWnet.nl geven we je de mogelijkheid om meer verdieping rondom bepaalde onderwerpen te zoeken. Hier bekijk je de praktijkgidsen.

Lees meer over

Marloes Oelen is journalist en hoofdredacteur van PW. en Salarisnet.

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Hybride werken is het nieuwe normaal sinds het uitbreken van de coronapandemie. Maar waar staan we 4 jaar later? Tips van en voor HR.

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Word je overladen met taken die snel tussendoor moeten? Werkdruk is een serieus probleem bij HR. Hoe kunnen managers en medewerkers zichzelf ontzorgen? In deze rubriek geeft loopbaanadviseur Jolan Douwes de oplossing.

Oplossing personeelstekort: investeer in werkgeluk voor meer productiviteit

Oplossing personeelstekort: investeer in werkgeluk voor meer...

Werkgeluk kan de sleutel zijn om personeelstekorten op te lossen. De 3M's (Meaning, Mastery en Membership) helpen daarbij, schrijft employee experience expert Heleen Mes.

Milou Verhoeven (TES Groep): 'Wees zichtbaar in de organisatie en word geen HR-loket'

Milou Verhoeven (TES Groep): 'Wees zichtbaar in de organisatie en...

In de Spotlight-rubriek geven collega's hun visie op het HR-vak en delen ze verschillende ervaringen. Dit keer: Milou Verhoeven, HR manager bij TES Groep.

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

Binnen de Rabobank adviseren onze collega's om ChatGPT niet te gebruiken voor werkgerelateerde doeleinden. Belemmeren we hiermee niet de ontwikkeling van onze medewerkers? Anne Doeser reflecteert op dit vraagstuk.

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

De werkgever die het advies van de bedrijfsarts om mediation in overweging te nemen naast zich neerlegt, wordt daarvoor door de rechter gestraft. Arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten legt in de podcast uit hoe dat zit.

Steeds vaker delen organisaties hun personeelshandboek online,  ook voor employer branding en recruitment. Foto: Shutterstock

Personeelshandboek: van saai naar strategisch HR-instrument

Deze HR-professionals delen hun handboek bewust online, ook voor employer branding en recruitment. "Dit is geen operationeel maar een strategisch HR-instrument."

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

Ga aan de slag met de Corporate Social Responsibility (CSR). Het wordt namelijk steeds belangrijker, zowel voor opdrachtgevers en klanten als (potentiële) medewerkers, schrijft Hans van der Spek.