Officiële feestdagen: wat je als HR moet regelen én weten
De maanden april en mei kennen veel officieel erkende feestdagen. Hoe ga je als HR om met verlof en loondoorbetaling op deze dagen?
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
De maanden april en mei kennen veel officieel erkende feestdagen. Hoe ga je als HR om met verlof en loondoorbetaling op deze dagen?
30 maart om 02.00 uur is de zomertijd ingegaan. Check de aandachtspunten voor jouw organisatie.
Een callcentermedewerker moet verplicht 10 minuten voor aanvang van zijn werkzaamheden op de werkplek aanwezig zijn. Moet de werkgever hem voor deze tijd uitbetalen?
Tijdens het derde ziektejaar heeft een medewerker werkzaam in de branche metaal en techniek geen recht meer op loon. Hoe zit het met openstaande verlofdagen die de werknemer heeft? De rechter oordeelt.
Werknemers kunnen zich ziek melden na het bezoeken van een (meerdaags) festival. Hoe ga je als HR om met dergelijke ziekmeldingen?
Met deze voorbeeldbrief voldoe je aan de verplichting om de werknemer direct te informeren over de loonstaking en voldoe je aan de voorwaarde voor een eventueel ontslag.
Met dit document kun je de werknemer waarschuwen voor loonopschorting als hij of zij niet voldoet aan de controlevoorschriften uit het verzuimreglement.
Met deze voorbeeldbrief kun je een werknemer met een tijdelijk contract een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aanbieden.
Het minimumloon gaat omhoog. Vanaf 1 januari 2024 wordt het wettelijk minimumloon namelijk niet meer berekend per maand, maar per uur.
Volgens de rechter mag je van een werkgever verwachten dat hij zijn woorden zorgvuldig kiest. Wanneer je besluit tot loonopschorting, kun je deze maatregel later niet meer wijzigen in loonstop.