Psychische aandoening meest gemelde beroepsziekte

Psychische aandoeningen zijn de meest gemelde beroepsziekten in 2019. Overspannenheid en burn-out worden veruit het meeste gemeld (76,1%), blijkt uit het rapport 'Beroepsziekten in Cijfers 2020'.

Psychische aandoening meest gemelde beroepsziekte

In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Wergelegenheid (SZW) stelden het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB), Public and Occupational Health en Amsterdam UMC dit rapport samen. Het doel ervan is om een overzicht te geven en uiteindelijk beroepsziekte voorkomen. Veel ziektegevallen kunnen namelijk worden voorkomen door gezonde werkomstandigheden, stelt het NCvB. Bij aandoeningen als tenniselleboog, contacteczeem en burn-out is een daling tussen 3 tot 25 procent haalbaar.

Tijdelijk arbeidsongeschikt met lang verzuim

In totaal zijn er 3854 beroepsziekten gemeld in 2019 door 761 bedrijfsartsen. In de bouwnijverheid, industrie, energievoorziening, financiële dienstverlening en gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening komen beroepsziekten het vaakst voor. 86 procent is tijdelijk arbeidsongeschikt met vaak een lang verzuim. 5 procent blijft arbeidsongeschikt. Beroepsziekten komen even vaak voor bij mannen als bij vrouwen en nemen toe met de leeftijd. Een van de drie meldingen komt van medewerkers boven de 55 jaar.

Sinds maart 2020 kan COVID-19 ook als beroepsziekte worden gemeld en dat is tot augustus 2020 732 gedaan. Dat maakt dat 30 procent van de meldingen in die periode om COVID-19 gaat. Het betreffen vooral medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Lees ook: Hoe ZorgSaam werk maakt van inzetbaarheid tijdens én na coronacrisis

Cijfers per beroepsziekte

Na psychische aandoeningen volgen aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat; huidaandoeningen, neurologische aandoeningen, gehooraandoeningen, infectieziekten en luchtwegaandoeningen.

  • Psychische aandoeningen

In totaal zijn er 2222 psychische aandoeningen als beroepsziekte gemeld in 2019. 75 procent daarvan gaat over overspanning of burn-out. PTSS wordt 300 keer gemeld en komt voornamelijk voor bij de politie, gezondheidszorg (verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten), personenvervoer en defensie. Te veel werk, traumatische ervaringen, weinig sociale steun, procedurele onrechtvaardigheid en hoge emotionele taakeisen zijn risicofactoren voor deze aandoeningen.

Lees ook: De drie grootste mentale risico’s rond werk en gezondheid

  • Aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat

fysiek zwaar werkAandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat komen bijna vier keer vaker voor dan gemiddeld in de bouwnijverheid, landbouw, bosbouw, visserij en industrie. Tillen en dragen en snel herhaalde armbewegingen uitvoeren zijn de belangrijkste risico’s. Het gaat om Repetitive Strain Injury (RSI) van de schouder of bovenarm, tenniselleboog en subacromiaal pijnsyndroom.

Lees ook: Zo voorkom je uitval bij fysiek zwaar werk

en: Zo helpt een bedrijfsfysiotherapeut bij fysieke belasting

  • Huidaandoeningen

Beroepsziekten van de huid leverde 122 meldingen op. Bij het merendeel van de meldingen (71 procent) gaat het om contacteczeem.

  • Neurologische aandoeningen

Het aantal meldingen van werkgerelateerde neurologische aandoeningen daalt over de jaren, schrijven de onderzoekers in het rapport. Het carpaal tunnelsyndroom is al jaren de meest gemelde neurologische aandoening. De diagnose Chronische Toxische Encefalopathie (CTE) is in 2018 en 2019 niet meer gesteld, waardoor preventie lijkt te slagen.

  • Gehooraandoeningen

In 2015 zijn er 2422 meldingen gedaan van lawaaislechthorendheid. In 2019 gaat het nog om 128 meldingen. De onderzoekers wijten deze daling aan het afschaffen van systematische opsporing in de bouwnijverheid en verwachten niet dat het werkelijke aantal ook is afgenomen.

  • Infectieziekten

Infectieziekten als beroepsziekte is 8 procent vaker gemeld in 2019 dan in 2018. 50 procent van deze meldingen komt uit de gezondheidszorg. Opeenvolgend worden huidaandoeningen, ziekte van Lyme en darminfecties genoemd. Meestal veroorzaakte het norovirus de darminfecties. De ziekte van Lyme komt voor bij groenwerkers, militairen en kraanmachinisten.

  • Luchtwegaandoeningen

Luchtwegaandoeningen worden voornamelijk gemeld in de industrie, zoals stoflongen. De meeste meldingen betreft werkgerelateerde astma.

  • Weinig kanker gemeld als beroepsziekte

Het aantal gemelde gevallen van kanker als beroepsziekte bedraagt een half procent van het aantal dat geschat wordt in de literatuur. Blaaskanker, neus- en/of bijholtenkanker, huidkanker en longkanker werden gemeld. Eerdere blootstelling aan asbest is een belangrijke oorzaak van kanker. Verder betreft het werken met houtstof, verf en chemische stof en UV-straling als oorzaken.

Lees het hele rapport op Beroepsziekten.nl

Dit artikel is stand gekomen in samenwerking met CZ.

Kees van Delft

Kees van Delft is eigenaar van Content & co, dat staat voor contentmarketing, copywriting en communicatie. Kees schrijft voor bedrijven en organisaties, van strategie tot uitvoering, met een focus op Zorg en HR.

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek.

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Functioneringsgesprekken. De meeste medewerkers én managers zien er tegenop, de uitkomsten zijn meestal teleurstellend. Door gesprekken veel persoonlijker te maken valt er veel meer uit te halen.

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.