Wat is dienend leiderschap?

Dienend leiderschap ligt aan de basis van innovatieve en wendbare organisaties, die dankzij de inzet van maximaal betrokken teamleden adequaat kunnen reageren op maatschappelijke en technologische veranderingen. Maar wat is dienend leiderschap nou eigenlijk precies?

Wat is dienend leiderschap?

Een dienend leider wil de belangen van organisatie, maatschappij en medewerkers in evenwicht brengen. Hij of zij is ervan overtuigd dat je ervaren kenniswerkers het beste ondersteunt door hen veel autonomie te gunnen en resultaatgericht leiding te geven. Dit is een heel andere opvatting dan die van een traditionele leider, die vooral bezig is met het verwerven en uitoefenen van macht en zeggenschap, deelt een dienend leider juist zijn of haar macht.

Onderlinge verbondenheid

Tegelijkertijd is een dienend leider beschouwend, empathisch en gericht op het creëren van een gevoel van onderlinge verbondenheid. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dienend leiders een grote rol kunnen spelen in het creëren van een prettige, stimulerende en coachende werkomgeving. Dat maakt de organisatie niet alleen aantrekkelijker voor nieuwe medewerkers, maar ook voor huidige medewerkers. Zij voelen dat hun vakmanschap gewaardeerd wordt en dat ze hun kwaliteiten optimaal kunnen inzetten, zonder onnodig gehinderd te worden door regels en onrust aan de top.

Veel organisaties zien het belang in van een nieuwe leiderschapsstijl. Gedragsverandering is echter altijd moeilijk, ook voor leidinggevenden. Coach en trainer Jos van Rooij zet daarom de ‘de tien principes van dienend leiderschap’ op een rij, zoals die in 1998 door Larry Spears beschreven zijn.

Wat zijn de tien principes van dienend leiderschap?

1. Luister naar de werkvloer

2. Pas je stijl van leidinggeven aan medewerkers aan

3. Heb oog voor het geestelijk welzijn van medewerkers

4. Ontwikkel je vermogen tot (zelf-)reflectie

5. Geef geen sturing, maar overtuig

6. Kijk verder dan praktische zaken

7. Kijk vooruit

8. Zorg dat medewerkers zo min mogelijk in hun werk gehinderd worden

9. Stel de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers centraal

10. Werk aan een gevoel van onderlinge verbondenheid

Deze  leiderschapsprincipes worden toegelicht in de whitepaper De tien geheimen van dienend leiderschap. Download de whitepaper over de principes van dienend leiderschap hier.

De redactie van PW. zorgt ervoor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van HR en personeelsmanagement.

Nieuw in medewerkersonderzoek: scannen van e-mails en chats met AI

Nieuw in medewerkersonderzoek: scannen van e-mails en chats met AI

Kan AI de jaarlijkse medewerkerssurvey of het periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) overnemen? Ja, stelt empolyee experience-expert Heleen Mes. Sterker nog: die ontwikkeling is al ingezet.

Loopbaan-APK voor HR: zo houd je grip op de groeispurt van je bedrijf

Loopbaan-APK voor HR: zo houd je grip op de groeispurt van je bedrijf

Een groeiend bedrijf met meer klanten en medewerkers, levert HR extra werk op. In deze rubriek beschrijft loopbaancoach Jolan Douwes hoe je overzicht houdt en prioriteiten stelt.

Doorschieten in de waanzin van datagedreven HR

Doorschieten in de waanzin van datagedreven HR

Veel HR-professionals lijken een aversie te hebben tegen cijfers en ontzeggen zichzelf elke affiniteit met getallen. Dat is een gemiste kans, vindt Hans van der Spek.

Strategische personeelsplanning voor duurzaam bedrijf

Strategische personeelsplanning voor duurzaam bedrijf

Een duurzaamheidsprofessional aanstellen, is een goede stap voor bedrijven die overstappen van een lineaire naar een circulaire, duurzame bedrijfsvoering.

Alles wat HR moet weten over de Wet leven lang leren

Alles wat HR moet weten over de Wet leven lang leren

Op grond van deze wet kan HR met het Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) snel en gemakkelijk nagaan wat het niveau is van een bepaalde kwalificatie die een werknemer heeft behaald.

Daniël Alfrink (Vermetten): 'Zie ongemakkelijke situaties als betaalde leermomenten'

Daniël Alfrink (Vermetten): 'Zie ongemakkelijke situaties als...

In de Spotlight-rubriek geven collega's antwoord op 9 vragen over het HR-vak; van trends die zij belangrijk vinden tot waar ze 's nachts van wakker liggen. Dit keer: Daniël Alfrink, HR-directeur bij Vermetten accountans en adviseurs.

Zo implementeer je succesvol jouw vitaliteitsbeleid

Zo implementeer je succesvol jouw vitaliteitsbeleid

Vitaliteit draait om de juiste mix van voeding, beweging, veerkracht en voldoening. Het vitaliteitsbeleid staat dan ook hoog op de HR-agenda. Maar hoe implementeer je zo'n beleid succesvol in jouw organisatie?

Het succes van talentontwikkeling: lessen van leidinggevenden

Het succes van talentontwikkeling: lessen van leidinggevenden

Doordring leidinggevenden ervan dat ze hun medewerkers meer aanspreken op hun talenten en minder op zaken waar ze niet zo goed in zijn. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het nog niet. Zo ontdekte onderzoeker Mirjam Baars.