Drie kenmerken van succesvolle e-learning

Met kwalitatief sterke e-learning komen je medewerkers verder. Maar door de wildgroei aan aanbieders is het lastig kiezen welk platform nu het beste is. Waar moet je op letten bij het kiezen van e-learning voor jouw organisatie? Online Academy zet 3 belangrijke punten voor je op een rij.

Drie kenmerken van succesvolle e-learning

E-learning is meer dan teksten van een schermpje lezen. Toch gebeurt dit bij veel aanbieders nog steeds, concludeerde Online Academy. En dat is zonde, want juist met digitale leercontent kun je alle kanten op.

Bij goede e-learning maak je gebruik van een mix van vormen zoals video’s, quizzen, 360 graden-feedback en adaptieve toetsen. Op deze manier wordt leren leuker – een belangrijke voorwaarde om het vol te houden én er iets van op te steken. Controleer dus altijd of de e-learningaanbieder optimaal gebruikmaakt van alle digitale mogelijkheden.

Slimme opzet

Een voordeel van alle e-learning: je medewerkers kunnen ermee aan de slag wanneer ze willen. Een nadeel van de meeste e-learning: je medewerkers gaan er helemaal niet mee aan de slag. Vaak missen ze de stok achter de deur die ‘live’ trainingen of opleidingen wel hebben. Met als gevolg dat je medewerkers het leren uitstellen of zelfs vergeten.

Online Academy heeft uitgebreid onderzocht hoe je je medewerkers effectief en consequent aan het leren krijgt. Hieruit bleek dat het veel stimulerender is wanneer de trainingen zijn opgedeeld in losse onderdelen. Dagelijks 5 tot 10 minuten per dag leren is optimaal, blijkt uit het onderzoek. Mensen kunnen zich namelijk slechts een korte tijd goed focussen. En als de leerstof wordt verspreid over een langere tijd, onthouden ze het beter.

Kijk bij het uitzoeken van e-learning voor jouw organisatie altijd naar de opbouw van de training. Worden je medewerkers gestimuleerd om regelmatig met de stof aan de slag te gaan? Hoe gebeurt dit? Wat is de stok achter de deur?

Leercontent van goede kwaliteit

Trainingen moeten goed in elkaar zitten. De inhoud moet niet alleen kloppen, maar ook didactisch sterk zijn. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers niet alleen consumeren, maar ook leren. Anders kunnen ze net zo goed Wikipedia lezen.

Hoe weet je of een aanbieder didactisch sterke trainingen aanbiedt? Je kunt natuurlijk kijken naar de leervormen – is het vooral lange teksten lezen of is het interactiever? – maar kijk ook naar de achtergrond van de aanbieder. Hoe heeft deze partij zich bewezen? Werken er bijvoorbeeld opleidingsdeskundigen, of zijn de trainingen misschien gemaakt door erkende opleiders?

Online Academy: omdat leren slimmer kan

Online Academy heeft alle onderzoeksresultaten gebruikt om zelf een leerplatform op te zetten. Dit leerplatform is speciaal voor organisaties die gebruik willen maken van e-learning die écht werkt. Jouw medewerkers kunnen hier onbeperkt gebruikmaken van het brede en interactieve aanbod. Van programmeren tot persoonlijke effectiviteit tot Microsoft Office-trainingen. Door de innovatieve 10 minuten-methode leren je medewerkers zo efficiënt en effectief mogelijk. En omdat de trainingen zijn ontworpen door de opleiders van NCOI Groep – bijvoorbeeld NCOI Opleidingen, NIBE-SVV of Boertien Vergouwen Overtuin – weet je zeker dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van de trainingen.

Dit artikel is gesponsord door Online Academy.

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Dit jaar krijgen ouders hogere vergoedingen voor hun kosten bij de zorg voor hun kinderen. Het gaat hier om de kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en het kindgebonden budget. Wat houden de verhogingen in? En wat moet HR weten? Een overzicht.

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Het nieuwe kabinet wil duidelijke criteria voor een arbeidsrelatie opstellen. Ook is het plan de handhaving van schijnzelfstandigheid weer op te pakken. En de verplichte AOV komt eraan. De stand van zaken op het gebied van de bevroren zzp-wetgeving.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Vanuit de vrije ruimte van de WKR kun je zaken onbelast aan werknemers vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. Door deze goed te benutten voorkom je een hoge eindheffing. En zo kun je goedkoper extra's aanbieden. Hoe werkt dit?

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Als werkgever moet je uiterlijk op 1 januari 2028 je pensioenregeling hebben aangepast aan de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Waar je nu al mee te maken krijgt, is de lagere toetredingsleeftijd voor pensioenopbouw. Wat betekent dit voor HR en wat...

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Per 1 juli 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers aan de overheid rapporteren. Hoe pak je dit aan?

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Wie kent ze niet, de 'nonnen van Vught', befaamd om hun taalonderwijs? Maar waarom zou je je medewerkers hier naartoe sturen? "Nederlanders overschatten vaak hun Engelse taalvaardigheid." En dat levert dus op de werkvloer misverstanden op. Over het...

YER breidt met overname Avantgarde Experts weer uit in Duitsland

YER breidt met overname Avantgarde Experts weer uit in Duitsland

YER Global heeft Avantgarde Experts overgenomen, een Duitse wervingsspecialist in de mobiliteits- en technologiesector. Met deze tweede Duitse overname dit jaar groeit YER in Duitsland tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals.