Praktijkgids Personeel en Fiscus 2021

De Praktijkgids Personeel en Fiscus biedt alle relevante informatie op het gebied van fiscale en premierechtelijke aangelegenheden van zijn personeel.

Praktijkgids Personeel en Fiscus 2021

In de Praktijkgids Personeel & Fiscus vindt de werkgever de informatie op het gebied van fiscale en premierechtelijke aangelegenheden van zijn personeel. Alle informatie is opgenomen in begrijpelijke taal en wordt steeds toegelicht met behulp van eenvoudige voorbeelden.
De werkgever vindt in deze publicatie wat zijn wettelijke verplichtingen ten opzichte van de Belastingdienst zijn, maar ook wat de mogelijkheden zijn om de wet- en regelgeving zo optimaal mogelijk te benutten. Niet alleen voor zijn personeel, maar ook voor zichzelf als werkgever.

Aan de orde komen onder andere:

  • Alle belastingen en premies over het loon
  • De werkkostenregeling
  • Auto van de zaak
  • De plichten van de werkgever jegens de Belastingdienst
  • Hoe de werkgever zich goed op een belastingcontrole kan voorbereiden
  • Welke boetes de Belastingdienst kan opleggen
  • De loonkostenvoordelen en afdrachtverminderingen

De editie 2021 is aangepast aan de laatste wetswijzigingen en jurisprudentie. Ook wordt aandacht besteed aan de (fiscale) coronamaatregelen waarmee de werkgever wordt geconfronteerd.

Bestellen

Onderzoeksresultaten: dit kun je in 2024 van payroll verwachten

Onderzoeksresultaten: dit kun je in 2024 van payroll verwachten

Wat het huidige en toekomstige potentieel van payroll is? Daar geeft het onderzoek 'Het potentieel van payroll in 2024: Enquête internationale payroll' van ADP Nederland antwoord op.

Soorten overeenkomsten op een rij

Soorten overeenkomsten op een rij

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren worden overeengekomen. Er kan gelijk sprake zijn van een vast of flexibel contract en alles wat er tussenin zit. In dit artikel staan de belangrijkste soorten en de aandachtspunten voor HR.

Versterking positie klokkenluiders dwingt bedrijven interne procedures aan te scherpen

Versterking positie klokkenluiders dwingt bedrijven interne...

Het wetsvoorstel dat de bescherming van klokkenluiders uitbreidt, is aangenomen door de Eerste Kamer. Eerst intern misstanden melden is niet meer noodzakelijk. De aanpassing heeft gevolgen voor bedrijven met meer dan 50 werknemers.

Werknemer komt niet opdagen,  wat kan HR doen?

Werknemer komt niet opdagen, wat kan HR doen?

Je wilt natuurlijk structureel voorkomen dat werknemers niet komen opdagen. Wat kan HR doen om dit te voorkomen? Arbeidsrechtadvocaat Caro Nagel van WVO advocaten geeft 5 tips.

(G)een nieuwe loondoorbetalingsperiode na ziekte en 4 weken werken?

(G)een nieuwe loondoorbetalingsperiode na ziekte en 4 weken werken?

Een werknemer die gedurende lange tijd arbeidsongeschikt is geweest, valt na slechts vier weken werken opnieuw uit. Hierdoor ontstaat er een nieuwe loondoorbetalingsverplichting van 104 weken. Of toch niet? De rechter oordeelde hierover.

Werknemer komt 243 keer te laat: reden voor ontslag?

Werknemer komt 243 keer te laat: reden voor ontslag?

Een werkgever is er klaar mee. Een van zijn werknemers komt regelmatig te laat, variërend van enkele minuten tot enkele uren. Wat zegt de rechter: is zo'n situatie genoeg reden voor ontslag op staande voet?

Opzegtermijn: alle regels op een rij

Opzegtermijn: alle regels op een rij

Wanneer de wegen van werkgever en werknemer zich scheiden, moeten beide partijen een opzegtermijn in acht nemen. Wat zijn hier de regels voor?

Targets niet halen geldt niet als disfunctioneren

Targets niet halen geldt niet als disfunctioneren

Het stellen van targets door de werkgever maakt het makkelijk om het functioneren van de werknemer te meten. Als die niet worden gehaald, zijn werkgevers (te) snel van mening dat de werknemer disfunctioneert. Toch hoeft dit niet zo te zijn.