Hybride werken

Vroeger was werken simpel: je ging om 9:00 uur naar je werk, je baas vertelde je wat je moest doen, om 17:00 uur ging je naar huis en was het werk klaar. Werk was voorspelbaar en overzichtelijk.

Hybride werken

Tegenwoordig zijn we professionals. We worden geacht mee te denken, verantwoordelijkheid te nemen en doelen te bereiken. Professionals moeten het met elkaar uitvinden en de baas heeft hoogstens een faciliterende rol.

Door de coronacrisis zijn we meer thuis gaan werken en daarmee is onze autonomie verder toegenomen. Werk is wellicht enerverender, bezielder en creatiever geworden, maar tegelijkertijd ook enorm veeleisend, onvoorspelbaar en complex.

Dit handboek schept een beetje orde in de chaos. In korte puntige stukjes schetst meesterverteller Jeroen Busscher wat je als hedendaags hybride werkende professional wel en niet moet doen. Aan de hand van concrete onderwerpen, zoals omgaan met lastige mensen, jezelf organiseren en permanent leren, helpt hij hybride werken effectief vorm te geven.

Kunstenares Merel Ellen vult aan, becommentarieert en daagt uit met haar eigen persoonlijke beeldtaal.

Bestel hier

Zo slaat WELDER brug tussen zakelijke en mensgerichte kant

Zo slaat WELDER brug tussen zakelijke en mensgerichte kant

De betrokkenheid van medewerkers speelt een belangrijke rol binnen veel HR-processen. Toch blijkt de organisatie van het personeelsbeleid bij veel bedrijven nog vaak onderbelicht te zijn in verhouding tot het zakelijk, financieel beleid.

Grensoverschrijdend gedrag: hoe je het herkent en wat je kunt doen

Grensoverschrijdend gedrag: hoe je het herkent en wat je kunt doen

Er heerst veel onbekendheid rondom grensoverschrijdend gedrag: hoe herken je het en wat kan HR ertegen doen binnen de organisatie? Een belangrijk punt voor de HR-agenda.

Toby Hough: “Diversiteit is nog geen inclusiviteit. Met technologische hulpmiddelen kun je dit aan het licht brengen.”

Een crash course HR: de agendapunten voor dit jaar

HR zal zich dit jaar meer bezig moeten houden met hybride werken en inclusiviteit. Ook kan niet langer iedere organisatie onbeperkt mensen aannemen en high potentials vasthouden met hoge bonussen. Wat is het alternatief?

Sturen op basis van data en inzichten: zo maak je de vertaalslag

Sturen op basis van data en inzichten: zo maak je de vertaalslag

Data helpt organisaties bij het nemen van beslissingen, maar heeft ook effect op de manier van werken. Alléén data verzamelen is echter niet genoeg. Hoe maak je als HR de vertaalslag?

Edwin Dingjan: “Er zal meer aandacht komen voor efficiency binnen de bedrijfsvoering. “

'Recessie? Blijf weg van de angstmodus!'

"Vermijd de angstmodus voor een recessie en benut juist proactief de kansen die zich ongetwijfeld gaan voordoen." Dat advies geeft Edwin Dingjan (productmanager Exact) voor 2023 mee aan HR-professionals. Ook gaat hij in op trends, zoals de...

5 kansen voor HR in 2023

5 kansen voor HR in 2023

Hoe gaat het met de HR-plannen voor 2023? Thema's die er vast en zeker in zullen zitten: recruitment, personeelskrapte, behoud van medewerkers, digitalisering en employee experience. Heleen Mes zet 5 kansen voor HR op een rij.

Eerste Kamer kritisch over wet Werken waar je wilt 

Eerste Kamer kritisch over wet Werken waar je wilt

Het recht op thuiswerken vastleggen in de wet blijkt nog niet zo vanzelfsprekend. Eerste Kamerleden stellen kritische vragen over de gevolgen voor ziekteverzuim, de sociale cohesie binnen een organisatie en de ergonomische risico's van thuiswerken.

HR-trends: meer oplossingen, minder logge processen

HR-trends: meer oplossingen, minder logge processen

Uit de overlevingsmodus en meer positieve waarde toevoegen aan het bedrijf. Hoe doe je dat? Het HR Trends Rapport van opleider Academy to Innovate HR geeft 11 tips. Voor de uitvoering is wel moed nodig, waarschuwt Irene Oerlemans van de NVP.