Houd praktische vakmensen vitaal: drie tips

Dat praktische vakmensen fit en vitaal moeten blijven, zal iedereen beamen. Maar hoe doe je dat? Dit artikel geeft drie do's en don'ts voor leidinggevenden en HR-professionals.

Houd praktische vakmensen vitaal: drie tips

Napolitaanse taferelen in de binnenstad van Amsterdam.’ Zomaar een krantenkop uit 2023 die – na één stakingsdag – het belang van vuilnisophalers onderstreept. Praktische vakmensen zijn mensen die hoofdzakelijk met hun handen werken en daarbij gewrichten als schouders en knieën zwaar belasten. Denk aan bouwvakkers, schoonmakers en zorgmedewerkers maar ook vrachtwagenchauffeurs, monteurs en engineers. Onder deze beroepsgroepen doen zich steeds vaker fysieke en mentale klachten voor.

Bovendien zijn er steeds minder praktische vakmensen beschikbaar. Meer werk moet door minder mensen worden gedaan, waardoor de werkdruk toeneemt. “We moeten wat zuiniger op deze mensen zijn.” Dat zegt Pepijn Louisse, oprichter en trainer bij Aanpakkers. Hij helpt bedrijven om hun mensen te versterken op thema’s als leiderschap, samenwerking en vitaliteit. Volgens hem stranden veel initiatieven op dat terrein in goede bedoelingen, terwijl oplossingen betrekkelijk eenvoudig kunnen zijn.

Exact praktische vakmensen

Tip één: goed luisteren

“Praktische vakmensen willen gehoord worden en bovenal serieus genomen worden. De ‘do not’ is dus: ga niet zelf oplossingen bedenken en van bovenaf aanbieden of zelfs opleggen. Fysieke klachten los je niet alleen op door korting op de sportschool aan te bieden. Nee, vraag aan medewerkers welke problemen zij op de werkvloer ervaren en vraag door welke oplossingen zij zelf zien.”

Als voorbeeld wijst hij op een bouwbedrijf, dat van zichzelf vond best veel te doen aan vitaliteit, tot workshops voor gezonde voeding aan toe. “Faciliteiten voor de mensen op kantoor”, vond men op de werkvloer. Bijvoorbeeld de servicemonteurs, die dagelijks kilometers lopend afleggen. Zij kwamen zelf met het idee voor ondersteuning door een podotherapeut. En inderdaad, beter schoeisel bleek de sleutel tot een sterke afname van fysiek ongemak.

Tip twee: begrijpelijke taal

Een tweede valkuil is communiceren in taal die praktische mensen niet aanspreekt. Louisse: “Termen als duurzame inzetbaarheid en employability zeggen de gemiddelde vakman of vakvrouw niets. Ze vinden het al snel zweverig.”

Hij adviseert woorden te gebruiken die mensen op de werkvloer snappen. Hij geeft twee voorbeelden hoe het begrip ‘vitaliteit’ meer concreet kan worden gemaakt: (1) fit zijn in je lichaam en in je hoofd, (2) ondersteuning (hulpmiddelen) om je werk gezond en veilig te houden.

Tip drie: creëer bewustzijn

De derde ‘do’ is er niet alleen over praten, maar het praktijkmensen daadwerkelijk laten ervaren. Louisse heeft bijvoorbeeld goede ervaringen met een ‘ouderdomspak’. “Zo’n pak geeft extra gewicht aan je lichaam en een neusklem zorgt ervoor dat je minder goed kunt ademhalen. Zo simuleer je een afname in spiermassa en longcapaciteit. Mensen ervaren hierdoor hoe het is om hetzelfde (zware) werk te doen in een lichaam dat 10 jaar ouder is. Zo’n oefening vergeten ze nooit meer.”

“Pas als mensen zich bewust worden van een probleem, gaan ze er iets aan doen”, concludeert hij. “Alle communicatie en aangeboden oplossingen zijn zinloos, als de doelgroep zich niet bewust is van de impact op hun werk en hun leven.”

Voor praktische vakmensen is het vaak een uitdaging om te werken met computers en softwareapplicaties”
— Pepijn Louisse, oprichter en trainer bij Aanpakkers

Ondersteuning van software

Voor praktische vakmensen is het vaak een uitdaging om te werken met computers en softwareapplicaties, weet Louisse uit ervaring. “Software kan werk vereenvoudigen maar is vaak onnodig complex, waardoor de potentiële winst onvoldoende wordt benut.”

Marcel de Dood, Product Director HR & Payroll bij Exact, wijst als voorbeeld op HR-software. “Door allerlei mutaties digitaal te laten binnenkomen, bereikt HR efficiency voor zichzelf. Maar vaak ziet HR niet het efficiencyverlies op de werkvloer, door geïrriteerde medewerkers die aan collega’s moeten vragen hoe het werkt.”

Om die reden is de applicatie Exact Online HR voor het aanvragen van verlof of doen van declaraties zo simpel mogelijk gehouden. Exact Online Bouw is specifiek ontwikkeld voor bouwvakkers. “Die kunnen bijvoorbeeld met hun mobiele telefoon foto’s toevoegen aan een projectdossier. Foto’s maken kan iedereen wel. Als je die niet via een bijlage aan een mail naar kantoor hoeft te sturen, neem je al grote drempels weg.”

Exact praktische vakmensen

Veilige werkomgeving

Tot slot is vitaliteit, zeker bij praktische beroepen, vaak gericht op fysieke aspecten. De mentale, emotionele kant moet niet worden vergeten, benadrukt Louisse. “Leidinggevenden hebben hierin een cruciale rol. De belangrijkste taak van een leidinggevende is ervoor zorgen dat mensen zich veilig voelen om te praten over hoe ze in hun vel zitten. Punt.”

Dit artikel is gesponsord doorExact Software.

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Dit jaar krijgen ouders hogere vergoedingen voor hun kosten bij de zorg voor hun kinderen. Het gaat hier om de kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en het kindgebonden budget. Wat houden de verhogingen in? En wat moet HR weten? Een overzicht.

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Het nieuwe kabinet wil duidelijke criteria voor een arbeidsrelatie opstellen. Ook is het plan de handhaving van schijnzelfstandigheid weer op te pakken. En de verplichte AOV komt eraan. De stand van zaken op het gebied van de bevroren zzp-wetgeving.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Vanuit de vrije ruimte van de WKR kun je zaken onbelast aan werknemers vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. Door deze goed te benutten voorkom je een hoge eindheffing. En zo kun je goedkoper extra's aanbieden. Hoe werkt dit?

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Als werkgever moet je uiterlijk op 1 januari 2028 je pensioenregeling hebben aangepast aan de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Waar je nu al mee te maken krijgt, is de lagere toetredingsleeftijd voor pensioenopbouw. Wat betekent dit voor HR en wat...

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Per 1 juli 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers aan de overheid rapporteren. Hoe pak je dit aan?

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Wie kent ze niet, de 'nonnen van Vught', befaamd om hun taalonderwijs? Maar waarom zou je je medewerkers hier naartoe sturen? "Nederlanders overschatten vaak hun Engelse taalvaardigheid." En dat levert dus op de werkvloer misverstanden op. Over het...

YER breidt met overname Avantgarde Experts weer uit in Duitsland

YER breidt met overname Avantgarde Experts weer uit in Duitsland

YER Global heeft Avantgarde Experts overgenomen, een Duitse wervingsspecialist in de mobiliteits- en technologiesector. Met deze tweede Duitse overname dit jaar groeit YER in Duitsland tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals.