Functieprofielen? Wat past echt bij jou?

Als je om je heen kijkt, zie je steeds meer eigen keuzes en mogelijkheden om dingen in te richten naar je eigen smaak. Op maat is het nieuwe gewoon, ook voor je werk! Maar zijn opleidingen wel aangepast aan deze vernieuwing?

Functieprofielen? Wat past echt bij jou?

Door functieprofielen steeds verder los te laten en steeds meer je werk in te richten naar waar jij je bijdrage in wilt leveren, ontstaat er slagkracht en plezier. Dit zien we om ons heen steeds meer gebeuren. Wil je parttime of fulltime werken, kies je voor vrijheid, dat bepaalde salaris of ontwikkelmogelijkheden? Of misschien een combi ervan. Telkens weer wordt er een appèl gedaan op hoe jij het ziet en wat het beste bij jou past.

Vaste pad

Is het dan eigenlijk niet raar dat wanneer mensen naar opleidingen kijken, vaak uitgaan van het vaste pad? Van a naar b en zo verder? Door zelf kritisch te kijken naar waar je staat in je loopbaan en wat je nu nodig hebt in je praktijk, kun je veel gerichter kiezen en ontwikkelen. Een beetje eigenwijsheid en kritisch zijn, mag best wel.

Pas dat dan ook toe wanneer je op zoek gaat naar een opleiding! Steeds vaker zie je dat het vaste stramien niet meer past maar dat mensen vergeten om te vragen naar de mogelijkheden. Je continu blijven ontwikkelen is tegenwoordig de nieuwe standaard. We moeten immers allemaal in beweging blijven.

Waarom zou je dan niet de focus leggen op wat je nu verder brengt? En niet op wat de standaard is of wat je over enkele jaren wilt bereiken? Direct de koppeling kunnen maken in wat je doet, maakt het niet alleen leuker maar ook nog eens veel effectiever.

Niet WAT maar HOE

Vaak gaat het niet om het WAT je wilt leren maar om HOE je het aanpakt en toepast. Dat geeft effect en effect geeft positieve energie.

Doe dit ook wanneer het gaat om je eigen ontwikkeling. Waar wil je heen en kies wat echt bij je past. Leg je wensen eens voor, in plaats van uit te gaan van het standaard aanbod. Wie weet is er wel meer mogelijk dan je denkt. Wat spreekt je aan en ga je voor een totaal, een onderdeel of zou je graag iets willen combineren? Kies gewoon steeds opnieuw wat goed bij je past. Leren doe je stap voor stap, een leven lang. En kijk eens of je jouw wensen en behoeftes tegen een opleidingsadviseur aan kunt leggen om zo te komen bij jouw eigen plan.

Elke dag ontmoeten wij als opleidingsadviseur nieuwe mensen. Jij staat voor ons centraal. Bekijk de verschillende elementen en modules uit ons portfolio en ga het gesprek met ons aan. Dat is de beste tip die wij je kunnen geven. Zo ga je uit van mogelijkheden!

Dit artikel is gesponsord door Avans

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Dit jaar krijgen ouders hogere vergoedingen voor hun kosten bij de zorg voor hun kinderen. Het gaat hier om de kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en het kindgebonden budget. Wat houden de verhogingen in? En wat moet HR weten? Een overzicht.

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Het nieuwe kabinet wil duidelijke criteria voor een arbeidsrelatie opstellen. Ook is het plan de handhaving van schijnzelfstandigheid weer op te pakken. En de verplichte AOV komt eraan. De stand van zaken op het gebied van de bevroren zzp-wetgeving.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Vanuit de vrije ruimte van de WKR kun je zaken onbelast aan werknemers vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. Door deze goed te benutten voorkom je een hoge eindheffing. En zo kun je goedkoper extra's aanbieden. Hoe werkt dit?

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Als werkgever moet je uiterlijk op 1 januari 2028 je pensioenregeling hebben aangepast aan de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Waar je nu al mee te maken krijgt, is de lagere toetredingsleeftijd voor pensioenopbouw. Wat betekent dit voor HR en wat...

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Per 1 juli 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers aan de overheid rapporteren. Hoe pak je dit aan?

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Wie kent ze niet, de 'nonnen van Vught', befaamd om hun taalonderwijs? Maar waarom zou je je medewerkers hier naartoe sturen? "Nederlanders overschatten vaak hun Engelse taalvaardigheid." En dat levert dus op de werkvloer misverstanden op. Over het...

YER breidt met overname Avantgarde Experts weer uit in Duitsland

YER breidt met overname Avantgarde Experts weer uit in Duitsland

YER Global heeft Avantgarde Experts overgenomen, een Duitse wervingsspecialist in de mobiliteits- en technologiesector. Met deze tweede Duitse overname dit jaar groeit YER in Duitsland tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals.