Functieprofielen? Wat past echt bij jou?

Als je om je heen kijkt, zie je steeds meer eigen keuzes en mogelijkheden om dingen in te richten naar je eigen smaak. Op maat is het nieuwe gewoon, ook voor je werk! Maar zijn opleidingen wel aangepast aan deze vernieuwing?
Delen:

Door functieprofielen steeds verder los te laten en steeds meer je werk in te richten naar waar jij je bijdrage in wilt leveren, ontstaat er slagkracht en plezier. Dit zien we om ons heen steeds meer gebeuren. Wil je parttime of fulltime werken, kies je voor vrijheid, dat bepaalde salaris of ontwikkelmogelijkheden? Of misschien een combi ervan. Telkens weer wordt er een appèl gedaan op hoe jij het ziet en wat het beste bij jou past.

Vaste pad

Is het dan eigenlijk niet raar dat wanneer mensen naar opleidingen kijken, vaak uitgaan van het vaste pad? Van a naar b en zo verder? Door zelf kritisch te kijken naar waar je staat in je loopbaan en wat je nu nodig hebt in je praktijk, kun je veel gerichter kiezen en ontwikkelen. Een beetje eigenwijsheid en kritisch zijn, mag best wel.

Pas dat dan ook toe wanneer je op zoek gaat naar een opleiding! Steeds vaker zie je dat het vaste stramien niet meer past maar dat mensen vergeten om te vragen naar de mogelijkheden. Je continu blijven ontwikkelen is tegenwoordig de nieuwe standaard. We moeten immers allemaal in beweging blijven.

Waarom zou je dan niet de focus leggen op wat je nu verder brengt? En niet op wat de standaard is of wat je over enkele jaren wilt bereiken? Direct de koppeling kunnen maken in wat je doet, maakt het niet alleen leuker maar ook nog eens veel effectiever.

Niet WAT maar HOE

Vaak gaat het niet om het WAT je wilt leren maar om HOE je het aanpakt en toepast. Dat geeft effect en effect geeft positieve energie.

Doe dit ook wanneer het gaat om je eigen ontwikkeling. Waar wil je heen en kies wat echt bij je past. Leg je wensen eens voor, in plaats van uit te gaan van het standaard aanbod. Wie weet is er wel meer mogelijk dan je denkt. Wat spreekt je aan en ga je voor een totaal, een onderdeel of zou je graag iets willen combineren? Kies gewoon steeds opnieuw wat goed bij je past. Leren doe je stap voor stap, een leven lang. En kijk eens of je jouw wensen en behoeftes tegen een opleidingsadviseur aan kunt leggen om zo te komen bij jouw eigen plan.

Elke dag ontmoeten wij als opleidingsadviseur nieuwe mensen. Jij staat voor ons centraal. Bekijk de verschillende elementen en modules uit ons portfolio en ga het gesprek met ons aan. Dat is de beste tip die wij je kunnen geven. Zo ga je uit van mogelijkheden!

Dit artikel is gesponsord door Avans.

Dit vind je misschien ook interessant