1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Podcast met HR: "Sinds ik ChatGPT gebruik, heb ik meer exposure op mijn vacatures"

Corporate recruiter Jessy Verdooren en HR-adviseur Irene Oerlemans vertellen in deze tweede aflevering van de podcastserie Revolutie in HR-land: ChatGPT, over hun ervaring met ChatGPT.

In de driedelige serie Revolutie in HR-land: ChatGPT delen HR-experts hun inzichten over de impact, meerwaarde en gevaren van ChatGPT in de HR-sector.

Deze tweede aflevering draait om de pioniersverhalen van HR zelf, wat kun je met ChatGPT in de praktijk? Wat werkt wel en wat niet? Daarover vertellen Jessy Verdooren, corporate recruiter bij verzekeringsmakelaar Schouten Zekerheid, en Irene Oerlemans, partner bij HR-adviesbureau Bunchmark en voorzitter van het netwerk voor HR-professionals, de NVP. Beiden pionieren vanuit hun rol op hun eigen manier met ChatGPT.

Verdooren: "Ik gebruik ChatGPT onder meer om een vacaturetekst te finetunen. En sinds ik het gebruik, heeft er een enorme efficiëntieslag plaatsgevonden. Zo ben ik per vacaturetekst 30 minuten minder tijd kwijt aan het opstellen ervan. Reken dat maar uit op jaarbasis! En we hebben 30 procent meer exposure op onze vacatures."

Hij tipt: "Wees zo concreet mogelijk met je vraag in ChatGPT, en vraag door in dezelfde prompt (vraagveld van ChatGPT). Zo krijg je een nuttiger antwoord."

Onderdeel van de collectie

Recruitment

Hoe kom je nog aan personeel in deze krappe arbeidsmarkt? En hoe werf je objectief? In dit dossier alle informatie over wat er bij een recruitmentproces komt kijken.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Werknemer zwijgt over gezondheid, wordt aangenomen en weer ontslagen. Wat zegt het hof?

Werknemer zwijgt over gezondheid, wordt aangenomen en weer ontslagen....

De werkgever doet een beroep op dwaling, nu de brugwachter een ernstige oogaandoening blijkt te hebben. Slaagt dit verweer?

In 4 stappen naar een betere digitale employee experience

In 4 stappen naar een betere digitale employee experience

Heeft HR een rol in de digitale employee experience (DEX)? Absoluut. Met deze 4 stappen realiseert jouw organisatie een betere DEX.

Personeelstekort? Drie praktische oplossingen

Personeelstekort? Drie praktische oplossingen

Een personeelstekort heeft een negatieve invloed op de prestaties van een organisatie en verhoogt de druk op de bestaande medewerkers. Er zijn gelukkig veel, ook niet zo bekende, manieren waarop je als werkgever personeelstekorten te lijf kunt gaan.

Het Rijk pakt verzuim aan met behulp van HR-analytics

Het Rijk pakt verzuim aan met behulp van HR-analytics

Het Analytics Lab (aLab) is een expertclub van het Rijk, die op verzoek van ministeries en uitvoeringsinstanties met behulp van statistiek in HR-vraagstukken duikt. Hoe dat werkt, lees je in deze casus van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Freelancer HR bij NS: 'Het gebruik van data en AI om beslissingen te ondersteunen, is cruciaal'

Freelancer HR bij NS: 'Het gebruik van data en AI om beslissingen te...

In de rubriek 'Spotlight' aan het woord: Rosanne Dondorff. Ze werkt momenteel als HR-freelancer voor onder meer de NS en geeft antwoord op 9 vragen.

AI, digitalisering en HR-analytics: stap voor stap met het PW. werkboek

AI, digitalisering en HR-analytics: stap voor stap met het PW....

Wil je aan de slag met digitalisering, data & AI, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met het nieuwe PW.-werkboek maak je een snelle start.

Een ziekenhuis staat voor enkele flinke uitdagingen. Deze casus illustreert hoe HR-analytics daarbij kan helpen (foto: Shutterstock).

Zo zet je HR-data om in actie: praktijkcase verzuim

Een middelgroot ziekenhuis staat voor flinke uitdagingen: de werkdruk is hoog, mede door de krappe arbeidsmarkt. Deze casus beschrijft hoe de inzet van HR Analytics leidt tot waardevolle aanbevelingen.

Werknemer gedraagt zich onacceptabel, maar z'n ontslag valt werkgever te verwijten

Werknemer gedraagt zich onacceptabel, maar z'n ontslag valt werkgever...

Als je als werkgever niet adequaat optreedt, kan jou ernstig verwijtbaar handelen worden verweten. Arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel legt uit hoe dat zit.