Vervallen vakantiedagen moet je soms alsnog uitbetalen

Je bent verplicht je werknemers te informeren over vakantiedagen die komen te vervallen. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je de vervallen vakantiedagen alsnog moeten uitbetalen, vertelt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter.

De zaak gaat over een medewerker die bij een strandpaviljoen werkte. Hij had een contract voor onbepaalde tijd, waarin vermeld stond: ‘Het loon is inclusief vakantiegeld en toeslagen.’ Toen de werknemer zijn baan opzegde, ontstond er een discussie over de eindafrekening. Volgens hem is de feestdagencompensatie niet in het uurloon verwerkt. Bovendien stelt hij dat hij nog recht heeft op nabetaling van gewerkte overuren en niet-genoten vakantie-uren.

De werkgever is het daar niet mee eens. Met betrekking tot de vakantie-uren zegt de werkgever dat het gaat om wettelijke vakantiedagen die zijn komen te vervallen, daar maakte de werknemer geen aanspraak meer op. Maar volgens de werknemer is hij nooit gewezen op het feit dat zijn vakantiedagen zouden komen te vervallen.

Vakantiedagen gaan in de praktijk vaak mis

Volgens arbeidsrechtadvocaat De Ruiter is de wet hierover heel duidelijk en is deze uitspraak dan ook niet spannend. “Maar ik merk in de praktijk dat dit een onderwerp is waar werkgevers mee worstelen,” zegt hij. In de podcast frist hij de kennis wat betreft vakantiedagen op: hij legt uit wanneer ze komen te vervallen, wat het verschil is tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen, en waarom het zo belangrijk is om je werknemers te wijzen op het feit dat vakantiedagen kunnen vervallen. Spoiler alert: als je ze daar niet op wijst, loop je het risico de vervallen vakantiedagen bij de afrekening alsnog te moeten betalen.

Je hoort het in:

ECLI:NL:RBNHO:2024:2221

Volgende aflevering: arbeidsrechtadvocaat Jacobien Frederix-Gianotten

Deze podcast is onderdeel van een serie. De volgende aflevering komt op woensdag 24 april online. Dan bespreekt arbeidsrechtadvocaat Jacobien Frederix-Gianotten van Capra Advocaten een nieuwe rechtszaak.

Beluister ook de eerdere podcasts van HR-Rechtspunt op Spotify of op Apple Podcasts.

Onderdeel van de collectie

Vakantie

Vakantie nemen is fijn, maar er zitten wel regels aan verbonden. Op hoeveel vrije dagen heeft een medewerker recht, mag je vakantiedagen weigeren en zijn feestdagen officiële vrije dagen? Je leest het allemaal in dit dossier.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd doorwerken na AOW-leeftijd

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd doorwerken na AOW-leeftijd

Gebruik dit document 'Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor werken na AOW-leeftijd' om de samenwerking met een werknemer die de AOW-gerechtigde leeftijd al heeft bereikt, voor een specifieke periode vast te leggen.

Wat zijn de regels voor vakantiewerk door scholieren?

Wat zijn de regels voor vakantiewerk door scholieren?

De schoolexamens zijn voorbij, de zomervakantie breekt aan. Hét moment waarop jongeren op zoek gaan naar een vakantiebaantje.

Loon stopzetten? Vergeet de waarschuwingsplicht niet

Loon stopzetten? Vergeet de waarschuwingsplicht niet

De werkgever zet het loon stop, zonder dat hij zijn zieke werknemer daarover vooraf informeert. Mag dat? Dit zegt de rechter.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken: praktisch beoordelen

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken:...

Vanaf 1 juli 2024 worden WIA-beoordelingen gebaseerd op feitelijke verdiensten. Deze nieuwe maatregel wordt ingevoerd om de achterstanden te verminderen.

Medewerkers controleren tijdens EK-wedstrijd: mag dat?

Medewerkers controleren tijdens EK-wedstrijd: mag dat?

Een voorspelbare ziekmelding na een belangrijke EK-wedstrijd of stiekem onder werktijd kijken. Wat mag er wel en wat niet? Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen legt uit.

8 vragen & antwoorden over kortdurend verzuim

8 vragen & antwoorden over kortdurend verzuim

70% van de gevallen van kortdurend verzuim komt voort uit andere dan gezondheidheidsredenen. Volgens Marjol Nikkels, verzuimspecialist, moet deze vorm van verzuim dan ook meer aandacht krijgen.

Checklist: wat te doen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag?

Checklist: wat te doen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag?

In een tijd waarin bewustwording rond ongewenst en grensoverschrijdend gedrag toeneemt, is het voor organisaties cruciaal om effectief te handelen. Deze checklist toont je stap voor stap hoe je moet omgaan met meldingen.