Aanvraag ontslagvergunning

Met deze voorbeeldbrief laat je weten dat het UWV is benaderd met het verzoek om toestemming te verlenen om de arbeidsovereenkomst van de werknemer op te zeggen, ook wel een ontslagvergunning.

Foto: Andrea Piacquadio

Er is gedoe met je medewerker en als klap op de vuurpijl meldt hij zich nog ziek ook. Een veelgemaakte fout van werkgevers is dat ze de ziekmelding dan gewoon afkeuren, ziet arbeidsrechtadvocaat Paula Berends-Schellens. Maar dat mag niet zomaar.

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek. Hoe voer je een verzuimgesprek?

Veelgestelde vragen over re-integratie 

Zieke werknemers zie je graag zo snel mogelijk weer terug op de werkvloer. Hoe pak je de re-integratie aan? Een overzicht van veelgestelde vragen over re-integratie.

Veelgestelde vragen over ziekte

Iedereen krijgt weleens te maken met ziekte. Hoe ga je hier als werkgever goed mee om? Een overzicht van veelgestelde vragen over ziekte.

Toelichting wachtdagen

Met deze voorbeeldbrief kun je de vragen van een werknemer over de toepassing van wachtdagen beantwoorden.

Foto: Shamia Casiano

Re-integratiemiddelen of subsidies zijn financiële voordelen voor een werkgever bij het te werk stellen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals arbeidsongeschikten. Het doel is deze groep aan het werk te houden of aan werk te helpen....