Strategische personeelsplanning in een krappe arbeidsmarkt

In een krappe arbeidsmarkt is het verleidelijk je vooral te richten op het snel vervullen van openstaande vacatures. Maar tijd nemen voor strategische personeelsplanning (SPP) is zinvoller dan je laten leiden door de waan van de dag.

Strategische personeelsplanning in een krappe arbeidsmarkt

Er zijn verschillende manieren om strategische personeelsplanning voor u te laten werken bij krapte op de arbeidsmarkt. Zes tips op een rij:

  1. Baseer uw aannamebeleid op een grondige analyse van de frictie tussen de toekomstige personeelsbehoefte en de huidige personeelsopbouw en ga op zoek naar kandidaten met toekomstgerichte competenties.
  2. Zorg dat goede mensen behouden blijven voor de organisatie, door oog te hebben voor hun kwaliteiten, ambities en werkgeluk. Stel medewerkers in staat hun talenten optimaal te benutten op de juiste plek in de organisatie. Zo hoeft u minder vacatures extern in te vullen en maakt u medewerkers breder inzetbaar.
  3. Ontlast overvraagde experts van taken die niets te maken hebben met hun kerntaak. Zo druk je niet alleen waardering uit voor hun expertise, maar zorg je er ook voor dat de organisatie die expertise beter kan benutten.
  4. Houd niet krampachtig vast aan medewerkers die minder goed functioneren, enkel uit angst dat u geen vervanging voor ze zult kunnen vinden of vanwege ‘goed werkgeverschap’.
  5. Wanneer de organisatie continu behoefte heeft aan nieuwe instroom van schaarse medewerkers met specifieke kennis en kunde, overweeg dan om een eigen ontwikkeltraject te ontwerpen. Doe dat eventueel in samenwerking met concurrenten, opleidingsinstituten of ketenpartners. Zo kunt u eenvoudig contact leggen met relevante studenten en creëert u een gemeenschappelijke talentpool. Gebruik de authentieke identiteit van de organisatie als basis voor het creëren van een sterk werkgeversmerk.
  6. Wees creatief. Splits moeilijk te vervullen vacatures bijvoorbeeld in tweeën. Maak het takenpakket voor schaarse functies zo aantrekkelijk mogelijk. Breng de resterende taken onder in afzonderlijke vacatures die gemakkelijker te vervullen zijn. Zo kunt u in ieder geval een deel van het probleem oplossen.

Hoe SPP kan helpen in een krappe arbeidsmarkt: twaalf adviezenDeze zes adviezen zijn afkomstig uit de gratis whitepaper Hoe strategische personeelsplanning kan helpen in een krappe arbeidsmarkt: twaalf adviezen. Klik hier om de whitepaper te downloaden en alle twaalf tips te lezen

Zo kunnen werkgevers personeel met kinderopvangproblemen helpen

Zo kunnen werkgevers personeel met kinderopvangproblemen helpen

De kinderopvang piept en kraakt door personeelstekorten. Wat als jouw personeel geen kinderopvang heeft en niet kan komen werken? Dit zijn de opties.

Caroline van der Plas (BBB) en Henk Vermeer (BBB) na afloop van een laatste overleg over de kabinetsformatie. PVV, VVD, NSC en BBB hebben een definitief akkoord gesloten voor het vormen van een rechts kabinet (foto: ANP, Sem van der Wal).

Dit betekent het hoofdlijnenakkoord voor HR

Het aanstaande nieuwe kabinet gaat in ieder geval voor een deel door met het hervormen van de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het hoofdlijnenakkoord van PVV, BBB, VVD en NSC.

DEN HAAG - Karien van Gennip, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
ANP - Hollandse Hoogte - Dijkstra bv

Hervorming arbeidsmarkt: zo staat het ervoor

Ondanks de demissionaire status van het kabinet, gaat het door met het hervormen van de arbeidsmarkt. Wat is de stand van zaken?

Groene arbeidsvoorwaarden: wat is het en hoe voer je het in?

Groene arbeidsvoorwaarden: wat is het en hoe voer je het in?

Het opnemen van een klimaatbudget in de arbeidsvoorwaarden wordt steeds populairder. Maar je mag niet zomaar eenzijdig de arbeidsvoorwaarden wijzigen. Hoe kun je het dan invoeren? Wat zijn groene arbeidsvoorwaarden en hoe financier je het?

Joost Schrage: "Een toekomst zonder arbeidsmarkt?"

Joost Schrage: "Een toekomst zonder arbeidsmarkt?"

Elon Musk opperde onlangs dat er 'een moment komt waarop geen enkele job meer nodig is'. Een vooraankondiging van een verdwijnende arbeidsmarkt? Of toch niet?

Dit zijn de 3 panelgesprekken met HR tijdens PW. Kennisfestival

Dit zijn de 3 panelgesprekken met HR tijdens PW. Kennisfestival

Grensoverschrijdend gedrag, de krappe arbeidsmarkt en hoge verzuimcijfers zijn belangrijke HR-topics. Daarom praten we tijdens het HR Kennisfestival door over deze onderwerpen in 3 panelgesprekken met experts en HR-professionals.

Joost Schrage: 'Verleiden ook in een krappe arbeidsmarkt mogelijk'

Joost Schrage: 'Verleiden ook in een krappe arbeidsmarkt mogelijk'

Een wervingsevenement van de overheid trok onlangs 400 bezoekers. Dat laat volgens Joost Schrage zien dat - ook in de tijd van arbeidskrapte - het mogelijk is om mensen te verleiden. Lees hierover meer in zijn column.

Prinsjesdag bracht weinig nieuws, afwachten tot arbeidsmarktveranderingen concretiseren

Prinsjesdag bracht weinig nieuws, afwachten tot...

In de Prinsjesdagstukken stonden arbeidsmarktveranderingen opgesomd, maar allen waren al eerder aangekondigd. Het is wachten totdat dat concreter wordt, stellen HR-experts. Maar er werden ook onderwerpen gemist.