Wanneer is een werknemer opzettelijk ziek?

Een werknemer die expres spanning veroorzaakt of een cosmetische ingreep ondergaat, en zich daarna ziekmeldt. Is dat terecht? En mag je dan loon stoppen? Arbeidsrechtadvocaat Pascal Willems legt in de podcast uit hoe dat zit.

“De zaak zelf is niet zo heel erg interessant, maar het opzettelijk veroorzaken van ziekte is juridisch wel een heel interessant onderwerp”, zegt Willems.

Wat speelde er? De werknemer heeft zich ziekgemeld. De bedrijfsarts oordeelt dat er medische klachten en beperkingen zijn en dat de werknemer nog niet belastbaar is. Maar de werkgever twijfelt over deze ziekmelding en vindt dat hij zijn ziekte opzettelijk heeft veroorzaakt. En zet daarop zijn loon stop. De werknemer vecht dat aan. Hoe dat is afgelopen, hoor je in:

Tips voor HR

In de podcast geeft Willems ook een aantal voorbeelden uit eerdere uitspraken waarin volgens de rechter sprake is van opzettelijke ziekte, en wanneer niet. Afsluitend met tips voor HR, wat zij kunnen doen in zo’n situatie. Of beter nog, wat zij kunnen doen om een dergelijke situatie te voorkomen.

ECLI:NL:RBMNE:2023:7020

Volgende aflevering: arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten

Deze podcast is onderdeel van een serie. De volgende aflevering komt op woensdag 28 februari online. Dan bespreekt arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten van CS Solutions een nieuwe rechtszaak.

Beluister ook de eerdere podcasts van HR-Rechtspunt op Spotify of op Apple Podcasts.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Wat als je werknemer van de radar verdwijnt? Is ontslag volgens de rechter geldig?

Wat als je werknemer van de radar verdwijnt? Is ontslag volgens de...

Een medewerker bij een schoonmaakbedrijf reageert niet op oproepen van de werkgever en de bedrijfsarts. Ook niet op telefoontjes. De werkgever vraagt om ontbinding van het contract. Wat oordeelt de rechter?

6 vragen & antwoorden over langdurend verzuim

6 vragen & antwoorden over langdurend verzuim

Ruim 60% van langdurend verzuim heeft een psychische achtergrond. Marjol Nikkels, verzuimspecialist, vertelt over oorzaken en uitdagingen en adviseert over preventie.

Mag je een zieke werknemer ontslaan?

Mag je een zieke werknemer ontslaan?

Nee, in de eerste 2 jaar van ziekte geldt een wettelijk opzegverbod. In principe mag je iemand dus niet ontslaan. Bekijk het volledige antwoord in de faq.

Je werknemer meldt zich ziek na een festival: dit kun je doen

Je werknemer meldt zich ziek na een festival: dit kun je doen

Werknemers kunnen zich ziek melden na het bezoeken van een (meerdaags) festival. Hoe ga je als HR om met dergelijke ziekmeldingen?

Zieke werknemer stopt opleiding en is direct ontslagen. Mag dat?

Zieke werknemer stopt opleiding en is direct ontslagen. Mag dat?

Een werknemer die vanwege ziekte stopte met de opleiding, mocht toch worden ontslagen. Arbeidsrechtadvocaat Marnix Ritmeester legt in de podcast uit hoe dat zit.

Loon stopzetten? Vergeet de waarschuwingsplicht niet

Loon stopzetten? Vergeet de waarschuwingsplicht niet

De werkgever zet het loon stop, zonder dat hij zijn zieke werknemer daarover vooraf informeert. Mag dat? Dit zegt de rechter.

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken: praktisch beoordelen

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken:...

Vanaf 1 juli 2024 worden WIA-beoordelingen gebaseerd op feitelijke verdiensten. Deze nieuwe maatregel wordt ingevoerd om de achterstanden te verminderen.

Medewerkers controleren tijdens EK-wedstrijd: mag dat?

Medewerkers controleren tijdens EK-wedstrijd: mag dat?

Een voorspelbare ziekmelding na een belangrijke EK-wedstrijd of stiekem onder werktijd kijken. Wat mag er wel en wat niet? Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen legt uit.