YER breidt met overname Avantgarde Experts weer uit in Duitsland

YER Global heeft Avantgarde Experts overgenomen, een Duitse wervingsspecialist in de mobiliteits- en technologiesector. Met deze tweede Duitse overname dit jaar groeit YER in Duitsland tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals.

YER breidt met overname Avantgarde Experts weer uit in Duitsland

YER Global, een Nederlands bureau voor internationale detachering en werving, zegt hiermee een belangrijke volgende stap te zetten in de Europese expansie. De voorwaarden van de overname van Avantgarde Experts zijn niet bekendgemaakt; de transactie zal naar verwachting worden afgerond afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. "Met hun gezamenlijke focus op kwaliteit en datagestuurde innovatie zullen de partners samen hun positie versterken op de Duitse markt voor vacatures voor hooggekwalificeerd personeel, met name in belangrijke duurzame sectoren zoals technologie, mobiliteit en energie.", aldus YER.

Toegang tot Duitse arbeidsmarkt

YER telt momenteel bijna 4.000 medewerkers en heeft activiteiten in Nederland, België en de VS. Door deze overname krijgt het bedrijf op nog grotere schaal toegang tot de Duitse markt, "in lijn met de strategische visie voor de internationale expansie van het datagedreven talentplatform".

Eerder dit jaar investeerde YER al in in een andere Duitse partner: personeelsdienstverlener Staffxperts, met een sterke focus op de energiesector. Door deze nieuwe samenwerking met Avantgarde groeit YER op de Duitse markt tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals. "De overname zal daarnaast verdere groei op de Europese markt mogelijk maken en de marktpositie van het bedrijf als vooruitstrevende platforminnovator versterken", is de overtuiging. 

Volgende stap in groeitstrategie

Avantgarde Experts, opgericht in 2007, heeft zich ontwikkeld tot een van de marktleiders in Duitsland voor het invullen van hbo-/wo-functies in de mobiliteits- en technologiesector. Het bedrijf ondersteunt momenteel vanuit vier locaties in Duitsland autofabrikanten en -leveranciers, leveranciers van onderdelen (OEM’s) en industriële en digitale groepen bij hun zoektocht naar het beste talent. Als onderdeel van de internationale YER-groep en voortbouwend op een omzet van bijna € 100 miljoen in 2023, is Avantgarde volgens eigen zeggen klaar om zijn succesverhaal voort te zetten. 

Philipp Riedel en Johan Overgaauw: blij met de nieuwe samenwerking.
Philipp Riedel en Johan Overgaauw: blij met de nieuwe samenwerking.

“Met zijn uitgebreide expertise, ambitieuze visie en duurzame marktpositie ontsluit Avantgarde Experts Experts een brede markt voor ons in Duitsland", zegt Johan Overgaauw, CEO, YER. "Deze overname is een volgende belangrijke stap in onze internationale groeistrategie. Ik verwacht grote resultaten van deze nieuwe samenwerking en kijk er zeer naar uit om hiermee ons internationale aanbod voor zowel klanten als professionals te blijven verbeteren.” 

Partnerschap

“Onderdeel worden van YER is een enorme mijlpaal in onze geschiedenis", zegt Philipp Riedel, CEO van Avantgarde Experts. "Dit partnerschap versnelt onze missie om de categorieleider te worden in het invullen van belangrijke posities in de sectoren mobiliteit en technologie. De samenwerking zal zowel onze klanten als kandidaten ten goede komen, omdat het ons nieuwe manieren biedt om wereldwijd talent en transnationale kansen bij elkaar te brengen. We zijn blij dat we een venture partner hebben gevonden die cultureel én zakelijk perfect bij ons team past.” 

Dit artikel is gesponsord door YER.

Met succes aan de slag met de Roadmap Werkgeluk

Met succes aan de slag met de Roadmap Werkgeluk

Als HR wil je werkgeluk introduceren en verankeren in de organisatie. Met de Roadmap Werkgeluk heb je een slim stappenplan en kun je direct aan de slag.

De wetswijzigingen voor HR per 1 juli 2024

De wetswijzigingen voor HR per 1 juli 2024

Op 1 juli treedt er een aantal wetswijzigingen in werking, zoals de CO2-registratieplicht. PW. heeft de belangrijkste wijzigingen voor HR op een rij gezet.

'Wees als HR open tegen je medewerkers, dan zijn zij dat ook', adviseert Nadieh Bastiaansen

'Wees als HR open tegen je medewerkers, dan zijn zij dat ook',...

In de rubriek Spotlight geven collega's antwoord op 9 vragen over het HR-vak. Welke trends vinden zij bijvoorbeeld belangrijk? En waar liggen zij 's nachts wakker van? Deze keer: Nadieh Bastiaansen, HR Officer bij Lexxyn Groep.

De voordelen van de workation: hogere productiviteit, grotere medewerkersloyaliteit

De voordelen van de workation: hogere productiviteit, grotere...

Al sinds 2017 gaat het bedrijf Brandfirm met alle medewerkers (toen nog 15) van januari tot en met maart naar een tropisch oord om vanuit daar te werken. Dat brengt voordelen en kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Wat kan HR hiervan leren?

Moedige gesprekken stimuleren: een call-to-action voor HR-professionals

Moedige gesprekken stimuleren: een call-to-action voor...

In het hedendaagse digitale landschap, waarin elke stem versterkt kan worden via sociale media en communicatieplatforms, wordt je rol als HR-professional steeds belangrijker, schrijft DEI-trainer Vivian Acquah.

Hanneke van Aert van Tony's Chocolonely
Foto: Guido Benschop

CHRO Tony´s Chocolonely: 'We hebben een missie en als je hier werkt,...

Hoe zorg je ervoor dat de bedrijfsmissie in de haarvaten van medewerkers blijft zitten als het bedrijf hard groeit? Hanneke van Aert, CHRO van Tony´s Chocolonely, is in een rap tempo HR-processen aan het optimaliseren.

Gratis lunch op het werk: verkapt loon of arbobeleid?

Gratis lunch op het werk: verkapt loon of arbobeleid?

Een tuinbouwbedrijf biedt zijn werknemers gratis gezonde lunchmaaltijden aan. Maar vallen deze maaltijden, als onderdeel van het arbobeleid, onder de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen? De Hoge Raad geeft duidelijkheid.

Foto: Liza Summer | Pexels

Toon lef, zet mentale gezondheid op de HR-agenda

Mentale weerbaarheid is een belangrijk thema, met name onder jongeren. Door er als werkgever aandacht aan te schenken, kun je je onderscheiden, schrijft onderzoeker Mirjam Baars.