Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

Wie kent ze niet, de 'nonnen van Vught', befaamd om hun taalonderwijs? Maar waarom zou je je medewerkers hier naartoe sturen? "Nederlanders overschatten vaak hun Engelse taalvaardigheid." En dat levert dus op de werkvloer misverstanden op. Over het nut van taaltrainingen.

Zo leer je een taal bij Regina Coeli: maatwerk, aandacht en focus

De onderwijscongregatie van de Zusters Kanunnikessen van de Heilige Augustinus richtte 60 jaar terug taalinstituut Regina Coeli op, waar native speakers inmiddels de lessen verzorgen. Dat gebeurt echter nog steeds in de geest van de zusters: iedereen wordt gelijk behandeld, of je nu je Duits wil bijspijkeren of een camping in China wilt beginnen.

Regina Coeli (spreek uit redzjina tsjeli) biedt trainingen Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Arabisch, Chinees, Russisch, Portugees, Italiaans en Duits. Engels en Nederlands zijn populair, maar de vraag naar Duits en Frans is ook groot, zegt Erica Goedegebuure. Zij is verantwoordelijk voor client relations. Ook voor HR-professionals kan een training van pas komen. “Het kan zijn dat werknemers Duits moeten leren vanwege een overname of een samenwerking met een bedrijf uit Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan Fuji, waar de medewerkers van de servicedesk de Duitse klanten gaan bedienen. Maar het kan ook zijn dat je via een Duitse recruiter internationaal talent werft. Dan is beheersing van die taal belangrijk.”

Het klooster in Vught waar de nonnen ooit met taalonderwijs begonnen.
Het klooster in Vught waar de nonnen ooit met taalonderwijs begonnen.

Dode hoek

In de internationale samenwerking in het Engels ontstaat ruis doordat iedereen vanuit een andere taal en cultuur het Engels geleerd heeft. Ook overschatten Nederlanders hun vaardigheid in het Engels. “Nederlanders kunnen dat Engels begrijpen, terwijl mensen met een andere culturele achtergrond geen idee hebben waar je het over hebt of je bijvoorbeeld een botte Hollander vinden”, zegt Goedegebuure. “Wij noemen dat de dode hoek: elkaar niet begrijpen terwijl je dezelfde taal spreekt.”

Vanwege de focus op het Engels is er veel vraag naar trainingen in die taal. “We weten dat ook in Duitsland en Frankrijk met name jonge mensen redelijk goed Engels spreken. Maar ook daar is het heel fijn als je als Nederlander Duits of Frans spreekt, al is het maar voor het sociale contact en de informele gesprekken bij het koffiezetapparaat. Bovendien wordt het altijd erg gewaardeerd als je de lokale taal spreekt.”

Ga je samenwerken met een Duitse of Franse leverancier of klant, dan is het altijd nuttig om de taal te leren. “Komen mensen uit het buitenland, dan gaan ze Nederlands leren, óf het Nederlandse team gaat Engels spreken om elkaar beter te verstaan. Dat kun je met elkaar afspreken, maar dan moet je ook accepteren dat er misverstanden ontstaan omdat geen van de nationaliteiten zijn eigen taal spreekt.”

De cursist staat centraal

Maar waarom zou je je mensen naar Vught sturen om een vreemde taal (bij) te leren? Simpelweg omdat de aanpak van Regina Coeli intensief en individueel is en daardoor ook effectief, geeft Goedegebuure aan. “Je verdient de training snel terug in de praktijk. We geven een-op-een les, tenzij je als team aangeeft dat je graag samen een training wilt doen omdat je hetzelfde niveau en hetzelfde beroep hebt. Je krijgt altijd maatwerk en we werken dus niet met bestaande boeken. Bij ons is de context van de cursist leidend. Een HR-professional geven we een andere training dan een operazanger of een stukadoor. Heb je 20 medewerkers die je voor een training Duits wilt opgeven, dan bieden wij iedereen een training op eigen niveau en met eigen doelen. Sommigen hebben moeite met grammatica, anderen met spreken. De een heeft de taal nodig om mails te schrijven en de ander wil beter presenteren.”

Maatwerk kost tijd, maar bij Regina Coeli ben je alsnog – afhankelijk van de taal - vrij snel aan de beurt als je je opgeeft: “Daar gaan vier tot zes weken overheen. We doen eerst intakegesprekken en geven dan een advies en een offerte. En als het sneller moet, dan kan het sneller.” De meest gekozen training is het programma van een week. “Dat kun je overigens ook splitsen in tweemaal drie dagen of drie en twee dagen. Daarnaast hebben we een weekendopenstelling en nog andere varianten.” De lessen worden altijd door native speakers gegeven.

Ontzorgen

Goedegebuure legt kort uit hoe het werkt bij Regina Coeli. “Wij bieden een afwisseling van zelfstudie en lessen waarbij je alleen in de gekozen taal communiceert. Na een uur les krijg je een opdracht en daarna krijg je van een andere docent die jouw oefeningen nakijkt. Die afwisseling maakt het heel intensief, maar ook heel effectief.” Bovendien hoef je je nergens anders druk om te maken: “Wij ontzorgen je de hele dag. Je krijgt eten en drinken, je kunt sporten, wandelen in de bossen: we doen veel om het jou zo comfortabel mogelijk te maken zodat je beter leert. Je hebt geen afleiding en je kunt je daardoor volledig focussen.” Een groot voordeel is daarnaast dat Regina Coeli tussentijds kan bijsturen, zegt Goedegebuure. “Blijkt dat voor iemand de doelen te hoog of juist te laag zijn vastgesteld, dan passen we meteen het programma aan.”

Iedereen hetzelfde behandeld

Ondanks de een-op-een-aanpak komen de cursisten ook in contact met anderen: ze zien elkaar in de pauzes en ’s avonds. “Dat vinden de meesten heel leuk”, zegt Goedegebuure. “Bij ons komen ze mensen tegen die ze normaal nooit zouden ontmoeten. Denk aan een voormalige boer die een camping begint in China, of een tweede generatie Marokkaan die Arabisch leert omdat hij een drukkerij in Marokko begint. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en dat is ook een belangrijk kenmerk. Of je nu secretaresse bent of bekende Nederlander, wij behandelen iedereen op dezelfde manier. Dat voelen onze cursisten.”

Dit artikel is gesponsord door Regina Coelie.

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Als werkgever moet je uiterlijk op 1 januari 2028 je pensioenregeling hebben aangepast aan de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Waar je nu al mee te maken krijgt, is de lagere toetredingsleeftijd voor pensioenopbouw. Wat betekent dit voor HR en wat...

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Per 1 juli 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers aan de overheid rapporteren. Hoe pak je dit aan?

De regelingen voor de zorg voor kinderen: de wijzigingen op een rij

De regelingen voor de zorg voor kinderen: de wijzigingen op een rij

Dit jaar krijgen ouders hogere vergoedingen voor hun kosten bij de zorg voor hun kinderen. Het gaat hier om de kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en het kindgebonden budget. Wat houden de verhogingen in? En wat moet HR weten? Een overzicht.

Foto: Artem Podrez | Pexels

Kinderopvangtoeslag 2023: dit moet je als werkgever weten

Werkende ouders kunnen dit jaar gemakkelijker aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Waar zijn je werknemers met jonge kinderen op dit moment aan toe?

Foto: Alexandr Ivanova | Pixabay

Zo maak je je personeelsbestand divers

Streef je naar een organisatie met meer kleur? Dan worstel je wellicht met enkele vragen. Bijvoorbeeld: hoe overtuig je kandidaten dat ze echt welkom zijn? Technisch consultancybedrijf de Fitch Group heeft hier ervaring mee.

Overname? Dit is wat er geldt voor uitzendkrachten

Overname? Dit is wat er geldt voor uitzendkrachten

Bij een overgang van onderneming, wat er geldt er dan voor uitzendkrachten? Gaan zij ook mee over?

Wijziging Participatiewet: meer uniformiteit

Wijziging Participatiewet: meer uniformiteit

De Participatiewet is aangepast om belemmeringen bij werkgevers weg te nemen. Daardoor moet het makkelijker worden om iemand met een arbeidsbeperking aan te nemen. Zo moet het aanvragen van subsidies of hulpmiddelen bij elke gemeente hetzelfde zijn.

Cédric Verschooten en Michael Neefs:  "We hebben dus betere kandidaten en minder bureaucratie, wat zorgt voor een betere ervaring."

Zo verbeterde en versnelde de Brusselse overheid het wervingsproces

Het Brussels hoofdstedelijk gewest weet met het initiatief Talent.brussels succesvol mensen aan te trekken voor overheidsbanen in tijden van enorme schaarste. De drijvende kracht daarachter is het HR-platform MyTalent, dat een persoonlijke...